Foto: AP/Scanpix/LETA

Austrālijas tenisiste Ešlija Bārtija un amerikāniete Koko Vandeveja svētdien tika kronētas par ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīra uzvarētājām.

Bārtija un Vandeveja finālmačā ar rezultātu 3-6, 7-6 (7:2), 7-6 (8:6) pārspēja ungārieti Tīmeu Babošu un francūzieti Kristīnu Mladenoviču, neļaujot pretiniecēm tikt pie šosezon otrā "Grand Slam" dubultspēļu titula.

Otrajā setā Austrālijas un ASV duets atspēlējas divas mačbumbas un uzvarēja taibreikā, panākot izšķirošo, trešo, setu. Tajā viņas desmitajā geimā pašas neizmantoja divas mačbumbas un arī šoreiz seta un līdz ar to arī mača liktenis izšķīrās taibreikā. Mladenoviča un Baboša panāca 6:5 un ieguva vēl vienu mačbumbu, taču Bārtija un Vandeveja guva trīs punktus pēc kārtas, uzvarot kā taibreikā, tā arī setā un visā mačā.

Bārtijai un Vandevejai šis ir pirmais "Grand Slam" dubultspēļu tituls viņu karjerās. Bārtija pirms tam bija spēlējusi četros "Grand Slam" dubultspēļu finālos, trijos no tiem 2013. gadā.

Tikmēr Baboša un Mladenoviča ziemā uzvarēja Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīrā. Babošai tas bija pirmais "Grand Slam" dubultspēļu tituls, bet Mladenovičai - otrais.

Vīru dubultspēļu turnīrā ASV atklātajā čempionātā triumfēja mājinieki Maiks Braiens un Džeks Soks, kuri finālmačā ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja poli Lukašu Kubotu un brazīlieti Marselu Melu.

Braiens izcīnīja savu 18."Grand Slam" dubultspēļu titulu un tikai otro, nespēlējot kopā ar brāli Bobu, kurš dziedē gūžas savainojumu. Tādējādi viņš kļuvis par rekordistu, jo apsteidzis 17 "Grand Slam" dubultspēļu titulus savā karjerā izcīnījušo austrālieti Džonu Ņūkombu.

Trešo daļu jeb sešus no "Grand Slam" dubultspēļu tituliem M.Braiens izcīnījis tieši ASV.

Savukārt Sokam šis bija trešais "Grand Slam" dubultspēļu tituls. Viņš uzvarējis 2014. un 2018. gada Vimbldonas turnīros, otrajā no tiem spēlējot kopā ar M.Braienu.

Jauktajās dubultspēlēs ASV triumfēja amerikāniete Betānija Mateka-Sendsa un brits Džeimijs Marejs, kuri finālā ar rezultātu 2-6, 6-3, 11:9 guva virsroku pār polieti Alicju Rosolsku un horvātu Nikolu Mektiču.

Matekai-Sendsai ir pieci "Grand Slam" sieviešu dubultspēļu tituli un trīs jaukto dubultspēļu trofejas, kamēr Marejs ieguvis divus vīriešu un četrus jaukto dubultspēļu titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!