Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars uzskata, ka nevajadzētu pārvērtēt valstsvienības uzvaru pārbaudes spēlē pret Lietuvu.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti, gatavojoties 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra otrā posma pirmajām divām spēlēm, svētdien viesos ar rezultātu 97:80 (23:19, 22:18, 23:19, 29:24) pārspēja Lietuvu.

"Jāpriecājas par katru uzvaru, jo īpaši pār principiālajiem pretiniekiem, bet arī nevajag pārvērtēt šo panākumu. Šodien daudz kas izdevās, bijām pietiekami agresīvi, tikām pie brīviem metieniem un arī labi trāpījām," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagara teikto.

Latvijas izlases stūrmanis šajā mačā pamanīja arī lietas, kuras vajadzētu novērst.

"Bija arī brīži, kas atgādināja - tiklīdz sākam izvēlēties vieglākos ceļus un sasteidzam metienus, pretinieki uzreiz mūs sodīja. Tas jāatceras, gatavojoties cīņai ar Slovēniju," uzsver Vecvagars.

Latvijas izlase piektdien savā laukumā ar 84:86 pārbaudes spēlē zaudēja Somijai, kam ar 73:80 piekāpās arī pirms nedēļas viesos.

Spēle pret Lietuvu Arņa Vecvagara trenētajai komandai bija pēdējā pārbaudes pirms Pasaules kausa kvalifikācijas otrā posma sākuma, kuru Latvija sāks 14. septembrī, kad Rīgā spēkosies ar Eiropas čempioni Slovēnijas izlasi, bet trīs dienas vēlāk Madridē gaidāma cīņa ar Spāniju.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29. novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2. decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22. februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25. februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!