Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas hokejistu Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) savā laukumā atzina Pekinas "Kuņluņ Red Star" pārākumu.

Vienīgos vārtus zaudētāju komandas sastāvā trešajā trešdaļā guva Aleksandrs Hohlačovs, bet Ķīnas vienībai, kuras prezidents ir latvietis Raitis Pilsētnieks, ar precīziem metieniem izcēlās Olli Palola un Ville Lajunens.

Tikmēr Karsums laukumā pavadīja 13 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu un izpildīja divus spēka paņēmienus. Savukārt Daugaviņš 19 minūtēs un 57 sekundēs divreiz meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu.

Latvijas hokejisti šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Savukārt Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" savā laukumā ar 4:1 (2:1, 2:0, 0:0) uzveica Vladivostokas "Admiral". Kalniņš šajā spēlē palika uz rezervistu soliņa, jo vārtu drošība tika uzticēta amerikānim Raienam Zapolskim.

Trešdien "Jokerit" savā laukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja Habarovskas "Amur" komandu, kas bija Kalniņa debija viņa jaunajā komandā.

Tikmēr citās spēlēs "Latvijas Dzelzceļa" kausa dalībniece Kazaņas "Ak Bars" ar 4:3 (0:1, 3:0, 1:2) apspēlēja Astanas "Baris", bet kādreizējais Daugaviņa klubs Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) pieveica Maskavas apgabala "Vitjaz".

Savukārt Ņižņekamskas "Ņeftehimik" ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) uzveica šosezon neveiksmīgi spēlējušo Minskas "Dinamo", kas piedzīvoja trešo neveiksmi trīs spēlēs, bet "Soči" ar 4:1 (1:0, 3:0, 0:1) tika galā ar Habarovskas "Amur".

Jau ziņots, ka Latvijas izlases hokejists Miks Indrašis ceturtdien guva savus pirmos vārtus Maskavas "Dinamo" komandas rindās uzvarā ar 6:3 pret Novosibirskas "Sibirj", palīdzot Krievijas galvaspilsētas klubam tikt pie pirmā panākuma šīs sezonas čempionātā.

Rietumu konferences vadībā šobrīd ar maksimālajiem sešiem punktiem trīs spēlēs ir "Jokerit", bet otrā ar pieciem punktiem ir "Soči" vienība. Rīgas "Dinamo" pēc divām aizvadītām spēlēm nopelnījusi divus punktus, kas ļauj atrasties desmitajā pozīcijā, bet tikpat punktu ir zvaigžņotajai Sanktpēterburgas SKA.

Savukārt Austrumu konferences līderes ir Omskas "Avangard", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un "Torpedo", kas izcīnījušas pa maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem trīs dueļos.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!