Foto: LETA
Sestdien, 8. septembrī, ar divām spēlēm sāksies "Elvi" florbola līga jeb Latvijas 26. čempionāts florbolā. Turnīra pirmās dienas centrālais mačs norisināsies Ulbrokas sporta kompleksā, kur divkārtējā Latvijas čempione "Betsafe Oxdog Ulbroka" uzņems vicečempioni "Valmieru".

Šosezon ELVI florbola līgā debitantu nav. Cīņai par valsts čempiones titulu pieteikušās visas tās pašas komandas, kas pērn. Vīriešu virslīgā - "Rubene" (Kocēni), SK "Pārgauja" (Stalbe), "Kurši/Ekovalis" (Liepāja), FBK "Valmiera", "Bauska", "Lekrings" (Cēsis), "Betsafe Ulbroka Oxdog", "Ķekava", FK "Ogres Vilki", "Lielvārde/Fat Pipe" un "Talsu NSS/Krauzers", bet sieviešu Virslīgā - "Rubene" (Kocēni), FK "Ķekava", "Lekrings" (Cēsis), "Ķekavas Bulldogs" un "NND Rīga". Pagājušajā sezonā ELVI florbola līgas vīriešiem regulārajā turnīrā piedalījās arī Igaunijas klubs "EMU SK" (Tartu), bet šogad igauņi nolēmuši šo iespēju neizmantot. Toties ELVI florbola līgas sievietēm regulārajā turnīrā jau otro sezonu pēc kārtas piedalīsies Igaunijas izlase, kas mūsu čempionātu atzīst par labu sava meistarības līmeņa paaugstināšanai.

Jau tradicionāli ELVI florbola līgas vīriešiem jaunā sezona tiek atklāta ar pērnā pavasara finālistu dueli. 14. aprīlī "Arēnā Rīga" cīņā par zelta medaļām nūjas krustoja Ulbrokas un Valmieras florbolisti. Toreiz tikai pagarinājumā, pateicoties Kārļa Bulāna precīzajam metienam, uzvaru ar 7:6 svinēja "Betsafe Ulbroka Oxdog", kas lielo čempionu kausu virs savām galvām cēla jau otro pavasari pēc kārtas. Arī "Valmierai" nebija īpaši daudz par ko skumt, jo Latvijas čempionāta sudraba godalgas bija pirmās šī kluba vēsturē. Bulāns ar savu zelta metienu noslēdzis florbolista karjeru, tāpēc jaunās sezonas atklāšanas spēlē mačā vairs nedosies. Tas gan nenozīmē, ka gaidāmais duelis nebūs tik pat spraigs kā iepriekšējais – prognozēt uzvarētājus ir praktiski neiespējami.

ELVI florbola līgas sievietēm turnīrs tiks atklāts 8. septembrī ar spēli, kas notiks Tartu starp Igaunijas izlasi un Cēsu "Lekringu". Jau svētdien, 9. septembrī, ELVI florbola līgā vīriešiem paredzētas trīs spēlēs, bet ELVI florbola līgā sievietēm – divi mači. Vairāk informācijas www.floorball.lv. ELVI florbola līgas turnīrs finišēs 2019. gada 19. aprīlī ar Superfināliem, kas, kā jau ierasts, atkal notiks "Arēnā Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!