Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa pēc iekļūšanas "US Open" fināla, uzvarot Latvijas pārstāvi Anastasiju Sevastovu, atzinusi, ka šis panākums ir neticams, ņemot vērā pēdējos notikumus viņas dzīvē.

Kā ziņojām, Viljamsa pusfinālā uzvarēja pārliecinoši, pārspējot Sevastovu divos setos ar 6-3, 6-0.

"Godīgi sakot, tas ir neticami," Serēnu Viljamsu citē aģentūra AFP. "Pirms gada es slimnīcā cīnījos par savu dzīvību pēc meitas piedzimšanas. Uz šo brīdi man bija izdarīta trešā operācija. Tagad, izejot kortā, es ļoti novērtēju iespēju joprojām nodarboties ar tenisu. Neatkarīgi no fināla iznākuma es uzskatu sevi par uzvarētāju. Pat jūtu, ka man vēl ir, kur augt savā spēlē. Patiesībā tas ir visaizraujošākais sportā."

"Spēlējot pret Sevastovu, es zināju, ka man vajag nonākt tuvāk tīklam," pēc mača atzina Viljamsa. "Zinu, kā spēlēt pie tīkla. Man ir labi sitieni no gaisa, citādi es nebūtu uzvarējusi tik daudzos "Grand Slam" dubultspēļu turnīros. Es zinu, kā to darīt. Šovakar tas nostrādāja. Es pie tā strādāju, slīpēju un viss sanāca."

Sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra finālā amerikānietes pretiniece būs 20 gadus vecā Japānas tenisiste Naomi Osaka. Serēnai Viljamsai tas būs devītais "US Open" fināls, Osakai – pirmais.

"Es zaudēju Naomi, kad mēs pēdējoreiz tikāmies, bet toreiz es noteikti nebiju labākajā formā," saka Serēna Viljamsa par sav nākamo pretinieci. Toreiz tā bija Viljamsas otrā spēle pēc atgriešanās WTA turnīros pēc bērna piedzimšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!