Par Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības oficiālo atbalstītāju kļuvusi AS "Putnu fabrika Ķekava", ar ko noslēgta vienas sezonas sadarbība ar iespēju to pagarināt, par to abas puses paziņoja preses konferencē ceturtdien.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība gatavojas svarīgajām Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Slovēnijas (piektdien, 14. septembrī plkst.19:30 "Arēnā Rīga") un Spānijas (pirmdien, 17. septembrī plkst.20 Madridē) izlasēm Svarīgo cīņu priekšvakarā Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins un AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs parakstīja oficiālo sadarbības līgumu.

"Latvijas komandu labie rezultāti starptautiskajās sacensībās un mūsu spēlētāju veiksmīgās karjeras apliecina Basketbola savienības ilgtermiņa stratēģijas efektivitāti. Viens no LBS pamatuzdevumiem ir sagādāt labus apstākļus mūsu talantu izaugsmei, sākot no jaunatnes basketbola līdz pat valstsvienībām. Situācijā, kad valsts tikai daļēji var nodrošināt Latvijas izlašu kvalitatīvam darbam nepieciešamos līdzekļus, viena no LBS prioritātēm ir sadarbība ar atbalstītājiem, kas novērtē basketbolistu lielo potenciālu un abpusējo izdevīgumu," teica Voins. "Efektīva sadarbība ar uzņēmumiem reklāmas jomā samazina atkarību no valsts dotācijām un sponsoru ziedojumiem. Priecājos, ka vīriešu basketbola valstsvienības atbalstītājiem pievienojusies "Putnu fabrika Ķekava", un ceru, ka, kopā strādājot izdosies sasniegt mūsu pirmo kopīgo mērķi – kvalificēties Pasaules kausa izcīņai."

AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs sacīja, ka aktīvs dzīvesveids un uzturvielām bagāts uzturs ir pamats veselīgai ikdienai un spēka avots sasniegumiem. "Tādēļ "Putnu fabrika Ķekava" jau vairākus gadus iesaistās valsts mēroga sporta notikumos, atbalsta Latvijas jaunos sporta talantus un piedalās sporta pasākumu programmās, kas vairo bērnu un jauniešu izpratni par aktīvu un veselīgu ikdienu. Atbalsts profesionālajam basketbolam mums ir jauns solis, lai veicinātu sportisku, aktīvu un veselīgu dzīvesveidu Latvijas sabiedrībā, kā arī atbalstītu mūsu sportistus ceļā uz starptautiskiem panākumiem," teica Pranckevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!