Foto: AP/Scanpix/LETA

Par profesionālās spēlētājas karjeras beigām paziņojusi titulētā itāļu tenisiste, bijusī "Grand Slam" čempione Frančeska Skjavone, vēsta WTA mājas lapa.

"Šis man ir ļoti svarīgs brīdis manā dzīvē," trešdien "US Open" sasauktajā preses konferencē teica 38 gadus vecā sportiste. "Šo lēmumu, atvadīties no tenisa, diktēja mana sirds. Jo mans prāts, kad atbraucu šurp, teica: "Lūdzu, ej kortā un cīnies!". Bet es esmu ļoti laimīga par savu karjeru, dzīvi un visu pārējo."

"18 gadu vecumā man bija divi sapņi – pirmais bija uzvarēt "Roland Garros", otrā – iekļūt ranga TOP 10. Abus izdevās piepildīt, un es esmu par to ļoti, ļoti laimīga," saka Skjavone. "Pēc 20 karjeras gadiem man ir jauni sapņi."

Itāļu tenisiste atklāja, ka vēloties atgriezties "US Open" jau kā trenere.

Skjavone profesionālajā tenisā aizvadījusi 22 sezonas un augstākais sasniegums WTA rangā viņai ir ceturtā vieta 2011. gada janvārī. 2010. gada Francijas atklātajā tenisa čempionātā viņa kļuva ar pirmo Itālijas tenisisti, kas triumfējusi "Grand Slam" turnīrā. Ceļā uz savas karjeras lielāko panākumu viņa toreiz uzvarēja Li Na, Mariju Kiriļenko, Karolīnu Vozņacki, Jeļenu Dementjevu un Samantu Stosuru. Nākamajā gadā Skjavone "Roland Garros" gandrīz atkārtoja šo uzvaru, taču zaudēja finālā ķīnietei Li Na.

Savas karjeras laikā Skjavone iekļuvusi 20 vienspēļu turnīru finālā, bet uzvarējusi astoņos, ieskaitot "French Open". Septiņus WTA titulus viņa ieguva arī dubultspēlēs.

Skjavone labprāt piekrita pārstāvēt savu valsti Federāciju kausa izcīņā, palīdzot Itālijas izlasei triumfēt tajā 2006., 2009. un 2010. gadā. Skjavone piedalījusies arī trijās olimpiskajās spēlēs, vienspēlēs sasniedzot ceturtdaļfinālu 2004. gada olimpiādē Atēnās un ceturtdaļfinālu dubultspēlēs 2008. gadā Pekinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!