Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pirmdien izcīnīja uzvaru sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta - dubultspēļu sacensību trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Sevastova duetā ar Krievijas sportisti Anastasiju Pavļučenkovu astotdaļfināla cīņā ar 6-4, 6-3 pārspēja ASV duetu Kristīnu Makheilu un Karolīnu Dolehaidi, pirmo reizi karjerā sasniedzot šī turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālu.

Latvijas tenisiste ar dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanu ir nopelnījusi 430 ranga punktus.

Sevastova un Pacļučenkova pirmā seta ievadā nonāca iedzinējos ar 1-3, taču pakāpeniski spēja atgūties un panākt 4-4, nobreikojot pretinieces. Pēc tam sekoja uzvarēti divi geimi pēc kārtas, kas nozīmēja panākumu setā.

Savukārt otrajā spēles nogrieznī Latvijas un Krievijas duets ne reizi nezaudēja savu servi, turklāt divreiz nobreikoja pretinieces, kas ļāva izcīnīt drošu uzvaru setā un spēlē.

Jau ziņots, ka Sevastova/Pavļučenkova pirmajā kārtā ar 6-3, 7-5 uzvarēja ar piekto numuru izliktās Andreju Klepaču no Slovēnijas un Mariju Hosē Martinu-Sančesu no Spānijas. Savukārt otrajā kārtā Latvijas un Krievijas duets ar 4-6, 7-6 (7:1), 7-6 (7:4) uzvarēja Viktoriju Kužmovu un Magdalēnu Ribārikovu no Slovākijas.

Ceturtdaļfinālā Sevastova/Pavļučenkova cīnīsies pret Austrālieti Samantu Stosuru un ķīnieti Šuai Džanu.

Sevastova dubultspēļu rangā ieņem 101.vietu, turklāt šomēnes viņa sasniedza pusfinālu prestižajā Sinsinati turnīrā.

Šī paša turnīra dubultspēļu sacensībās piedalījās arī Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko, taču viņa zaudēja pirmajā kārtā.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!