Foto: Vida Press
Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) četrkārt saīsinājusi pasaules čempiones, amerikāņu peldētājas Medisonas Koksas dopinga diskvalifikāciju, no 24 uz sešiem mēnešiem, informē tiesa.

Šā gada 5. februārī Koksa ārpus sacensībām nodeva nopinga analīzes, kurās tika atrasts aizliegtais preparāts trimetazidīns, kas ir sirds zāles. Sportiste apgalvoja, ka neesot apzināti lietojusi dopingu, ko Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) akceptēja, taču piesprieda divu gadu diskvalifikāciju, jo nebija iespējams noteikt, kā preparāts nonācis Koksas organismā.

Pēc tam Koksa pārbaudīja vienīgo izmantoto un līdz ar to aizdomās turamo preparātu, pārtikas piedevas — multivitamīnus, ko līdz tam bija lietojusi septiņus gadus, bet ne reizi dopinga pārbaudēs nekas netika konstatēts. Šajā testā viņai asistēja gan FINA, gan ASV Antidopinga aģentūra, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Peldētāja iesniedza CAS apelāciju līdz ar vitamīnu sastāva analīzi, un tiesa lēma par diskvalifikācijas nozīmīgu saīsināšanu. Līdz ar to sacensībās Koksa varēs atgriezties jau ar 3. septembri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!