Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien, 2. septembrī, trešo reizi pēc kārtas un trešo reizi karjerā iekļuva sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta - ceturtdaļfinālā.

"US Open" ceturtās kārtas spēlē Sevastova, kura izlikta ar 19. numuru, trīs setu cīņā ar 6-3, 1-6, 6-0 pieveica ukrainieti Jeļinu Svitoļinu (turnīra 7. numurs). Lai gan tenisistes aizvadīja trīs setu maču, cīņa ilga vien 80 minūtes.

Pēc pārliecinoši aizvadīta pirmā seta Sevastova tikpat viegli zaudēja otro setu, kurā viņai bija daudz vairāk nepiespiesto kļūdu. Tomēr trešajā setā Sevastova spēja atkal saņemties, ātri lauza pretinieces serves geimu un pēc tam turpināja dominēt kortā, "sausā" uzvarot izšķirošo setu.

Tagad nākamajā kārtā Sevastova tiksies ar beļģieti Elisi Mertensu (15. numurs) vai pašreizējo "US Open" čempioni Sloenu Stīvensu (trešais numurs). Pērn Sevastova "US Open" ceturtdaļfinālā tikās tieši ar Stīvensu, izšķirošajā setā bija vadībā ar breiku 4-3, tomēr pārsvaru nenosargāja un zaudēja maču trešā seta "tie break" izspēlē.

Sevastovai "US Open" ir karjerā veiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs, jo citās no četrām lielajām sacensībām viņa tikai reizi spēja sasniegt astotdaļfinālu (2011. gadā "Australian open").

Par iekļūšanu "US Open" ceturtdaļfinālā Sevastova nopelnījusi 430 WTA ranga punktus, kas viņai pēc nedēļas ļaus saglabāt vietu TOP 20.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!