Foto: F64

Latvijas hokejistu Oskara Cibuļska, Māra Bičevska un Roberta Bukarta pārstāvētās Čehijas komandas piektdien piedzīvoja zaudējumus Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas grupu turnīra pirmajās spēlēs.

Hradeckrālovas "Mountfield", ko pārstāv Cibuļskis un Bičevskis, savā laukumā F grupas spēlē ar 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) piekāpās vācu vienībai Nirnbergas "Ice Tigers", bet Tršinecas "Ocelārži", kurā spēlē Bukatrs, E apakšgrupā ar 1:6 (0:2, 1:0, 0:4) atzina zviedru vienības Stokholmas "Djurgarden" pārākumu.

Latvijas hokejisti šajās spēlēs ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Cibuļskis savas komandas zaudējumā spēlēja otrajā aizsargu virknējumā un laukumā pavadīja 20 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā ne reizi nemeta pa vārtiem, bet Bičevskis darbojās trešajā uzbrucēju maiņā, spēlējot 13 minūtes un 27 sekundes un vienreiz metot pa pretinieku vārtiem. Abi hokejisti spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bukarts savas komandas rindās spēlēja pirmajā uzbrucēju virknējumā un laukumā pavadīja 18 minūtes un 51 sekundi. Latvijas hokejists četras reizes meta pa pretinieku vārtiem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Vēl F grupā spēlē somu komanda Oulu "Karpat" un Ruānas "Dragons" no Francijas, bet E apakšgrupu pārstāv arī Tamperes "Tappara" no Somijas un norvēģu Stūrhamāras "Hamar".

Jau ziņots, ka Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices komanda "Lugano" Čempionu līgas turnīru ceturtdien sāka zaudējumu pret Čehijas klubu Plzeņas "Škoda".

IIHF Čempionu līgas pirmajā sezonā pēc atjaunošanas pirms trim gadiem uzvarēja Zviedrijas komanda "Lulea", pēc tam nākamajos divos turnīros uzvarēja zviedru klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", bet šogad triumfēja Jiveskīles JYP no Somijas.

Sākot ar aizvadīto sezonu, IIHF Čempionu līgas dalībnieku skaits tika samazināts no 48 uz 32 komandām, kas saglabāsies arī šajā sezonā. Grupu kārtā 32 klubi ir salozēti astoņās apakšgrupās, bet pēc tam katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs astotdaļfinālu. Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!