Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV atklātā tenisa čempionāta jeb "US Open" trešajā kārtā gaidāms Latvijas tenisistes Jeļenas Ostapenko un krievietes Marijas Šarapovas duelis, un abas pirms gaidāmās spēles atcerējās savu iepriekšējo cīņu.

Ostapenko un Šarapova maijā spēkojās Romas "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kur uz māla seguma krieviete uzvarēja ar 6-7 (6:8), 6-4, 7-5.

"Ar Šarapovu mēs aizvadījām savstarpējo maču šogad Romā. Tā bija ļoti ilga spēle. Es zinu, kā Marija spēlē un nevaru sagaidīt cīņu," pēc uzvaras pār Teilori Taunsendu preses konferencē teica Ostapenko. "Pret Šarapovu gandrīz visu maču jāspēlē ļoti augstā līmenī, lai uzvarētu. Viņa ir viena no labākajām spēlētājām, tāpēc ir daudz jākoncentrējas."

Savukārt Šarapova pēc trešās kārtas sasniegšanas par gaidāmo cīņu sacīja: "Ar nepacietību gaidu spēli pret Ostapenko, jo viņa ir cīnītāja un lieliska pretiniece. Mums šogad jau bija labs, gandrīz trīs stundu ilgs duelis Romā, kurā uzvarēju, tāpēc ar cerībām gaidu nākamo spēli."

Ostapenko arī pastāstīja par smago cīņu pret Taunsendu. Viņa uzsvēra, ka nācās pamatīgi pacīnīties, lai gūtu punktus pret pretinieces labo aizsardzību.

"Tā nebija viegla spēle, jo viņa ir kreile un visus sitienus izdara no otras puses. Viņa ļoti iegrieza bumbiņu, un ar to man bija grūti tikt galā, bet otrajā un trešajā setā sāku spēlēt pārliecinošāk un agresīvāk. Tas man palīdzēja," par aizvadīto maču stāstīja Latvijas pārstāve. "Es zināju, kā viņa spēlē, bet pret Taunsendu spēlējusi biju tikai junioru turnīros uz zāles seguma. Es paredzēju, ka viņa tā spēlēs. Viņa atsita gandrīz visas bumbiņas, tāpēc man vajadzēja izdarīt trakus sitienu, lai gūtu punktus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!