Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts nosaucis 12 basketbolistes, kuras ceturtdien dosies uz pārbaudes turnīru Spānijas pilsētā Valensijā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

No 14 basketbolistēm, kuras turpina gatavoties Pasaules kausa izcīņai, uz Valensiju nedodas Zenta Meļņika un Paula Strautmane.

Latvijas basketbolistes turnīrā Valensijā piektdien, 31. augustā, tiksies ar Franciju, bet sestdien mačs ar Spānijas vai Beļģijas komandu.

"Zentai bija pietiekami liela slodze visā trijās pārbaudes spēlēs Rīgas turnīrā, tāpēc noderēs neliela atslodze, savukārt uzbrucēju pozīcijā ir lielākā konkurence un šoreiz izvēle krita uz citām spēlētājām," skaidro Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. "Pēdējos treniņos esam strādājuši pie vairākiem taktikas variantiem un Valensijā pārbaudīsim – kas un kā strādā konkrētās situācijās. Ar mūsu nākamajām pretiniecēm pārbaudes spēlēs var iznākt darīšana Pasaules kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs, tāpēc svarīgi laikus saprast, kā viņas reaģē konkrētās situācijās – šāda informācija var noderēt."

Zībarts augsti vērtē iespēju spēlēt turnīrā Valensijā, kas sastāva ziņā būs ļoti spēcīgs. "Sāksim iejusties nopietna turnīra ritmā. Ir informācija par tikko notikušo spēli Francija – Itālija, būs skautings un pirms spēles meitenēm sagatavosim detalizētu informāciju par pretiniecēm."

"Iekļūšana Pasaules kausa izcīņā sagādājusi lielisku iespēju pārbaudes turnīrā spēlēt ar elites klases komandām. Nešaubos, ka tā būs lieliska pieredzes skola, kas palīdzēs kļūt labākām – gan katrai atsevišķi, gan visām kopā kā komandai," piebilst treneris.

Pēc turnīra Valensijā Latvijas basketbolistes nākamās nedēļas nogalē Parīzē tiksies ar Franciju un Austrāliju. Septembra vidū Zībarta vadītā komanda Rīgā divreiz spēlēs pret Grieķiju, bet neilgi pirms Pasaules kausa Tenerifē tiksies ar Kanādu.

2018. gada Pasaules kausā Latvija priekšsacīkstēs tiksies ar Ķīnu (22. septembrī), Senegālu (23. septembrī) un neapšaubāmo favorīti ASV (25. septembrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!