Foto: Renārs Koris
Sagaidot jauno mācību gadu, Izglītības un zinātnes ministrijā tika godinātas 2018. gada "Lattelecom" Rīgas maratona sportiskākās un aktīvākās skolas.

Pateicoties Rīgas domes un Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstam, skriešanas prieku maratonā baudīja 2500 skolēnu no visas Latvijas, sacenšoties "Latvijas Skolu kauss 2018" izcīņā. Atzinības un apbalvojumus saņēma gan labākās skolas no Rīgas un Latvijas, gan skolotāji, kuri uz svētkiem pulcējuši kuplāko un ātrāko skolēnu skaitu.

Tradīcija skolām un skolēniem sacensties savā starpā un piedalīties skriešanas svētkos par pazeminātu dalības maksu tika iedibināta jau 2008. gadā, aicinot Rīgas skolēnus cīnīties par Rīgas Skolu kausu.

Kopš 2016. gada ar Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu kausa izcīņā tika aicināti piedalīties skolēni ne tikai no Rīgas, bet arī no visas Latvijas. Plašajā un vienotajā Latvijas Skolu kausā piedalījās 2500 skolēni no visas Latvijas – 1500 skolēni no Rīgas skolām un 1000 skolēni no citām Latvijas pilsētām.

Šogad kā ātrākā skola kopvērtējumā sevi apliecināja Rīgas Centra Humanitārā vidusskola, aiz sevis atstājot Siguldas Valsts ģimnāziju un sporta skolu "Arkādija". Rīgas skolu ieskaitē kā ātrākās sevi parādīja Rīgas Centra Humanitārā vidusskola, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola un Rīgas Hanzas vidusskola, ieņemot attiecīgi 1., 2. un 3. vietu. Savukārt Latvijas skolu konkurencē, kurā ietilpst visas Latvijas skolas izņemot Rīgu, ātrākās ir Siguldas Valsts ģimnāzija, Mārupes vidusskola un Limbažu Bērnu un jauniešu centrs.

Veicināšanas balvas par skolas komandas kuplāko dalībnieku skaitu un sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem saņēma trīs skolotāji: Linda Grandberga no Rīgas Hanzas vidusskolas, Līga Spuriņa no Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas un Inita Purmale no Rīgas 66. speciālās vidusskolas.

"Šodien, tā ir iespēja vēlreiz visiem atgādināt, ka regulāras fiziskās aktivitātes ne tikai padara interesantāku skolas ikdienu, bet arī norūda, uzlabo sekmes un ieaudzina tādu rakstura iezīmi kā censties būt labākajam. Un to jūs esat pierādījuši, piedaloties savu spēju un rakstura izturības pārbaudē, sasniedzot labus rezultātus Lattelecom Rīgas maratonā. Novēlu, lai Rīgas maratons turpina augt un, iespējams tieši aktīvā un kuplā skolu jaunatnes dalība skriešanas svētkos, ļaus sasniegt pasaules maratonu zelta līgu", sacīja Latvijas izglītības un zinātnes ministrs, profesors Kārlis Šadurskis.

LSFP prezidents Einars Fogelis pauda vēlēšanos Latvijas lielākos skriešanas svētkus padarīt pieejamus ikvienam bērnam un pusaudzim visā Latvijā. "Mīlēt sportu iespējams iemācīties tikai caur pozitīvām emocijām un skriešana cauri Rīgas centrālajām ielām plecu pie pleca ar saviem klases biedriem un vēl vairākiem desmitiem tūkstošu skrējēju ir labākā sporta stunda, kādu varu iedomāties. Tādēļ no mūsu puses bija ļoti svarīgi dod šo iespēju ne tikai rīdziniekiem, bet jauniešiem no visas Latvijas," sacīja Fogelis.

"Latvijas Skolu kauss 2018" kopvērtējuma Top 20:
Rīgas Centra Humanitārā vidusskola
Siguldas Valsts ģimnāzija
Sporta skola "Arkādija"
Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola
Rīgas Hanzas vidusskola
Āgenskalna Valsts Ģimnāzija
Mārupes vidusskola
Rīgas 49. vidusskola
Limbažu BJC kapela Eži
Rīgas Futbola skola
Rīgas 21. vidusskola
Rīgas 66. speciālā vidusskola
Aizputes vidusskola
Rīgas pilsētas sākumskola
Ulbrokas vidusskola
Rīgas Juglas vidusskola
JDFS Alberts
Jūrmalas Sporta skola
Aizputes pagasta pamatskola
Ziemeļvalstu ģimnāzija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!