Pagājušās sezonas Latvijas čempione basketbolā "Ventspils" otrdien Jelgavā pirmajā pārbaudes mačā ar 77:79 (21:25, 26:16, 18:18, 12:20) zaudēja VTB Vienotās līgas komandai Permas "Parma", ko vada Nikolajs Mazurs.

Ventspilnieku sastāvā ar 16 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jānis Antrops, kamēr 16 punktus iemeta ar amerikāņu leģionārs Entonijs Bīns. Vēl ar 11 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Roberts Freimanis.

Nākamajā pārbaudes mačā ventspilnieki sestdien tiksies ar jaunizveidoto klubu "Liepāja".

"Ventspils" komanda piedalīsies arī tradicionālajā turnīrā Liepājā, kurš notiks no 6. līdz 9. septembrim, bet pēc tam sekos vēl vairāki pārbaudes mači. Savukārt apvienotā Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola līga sāksies septembra beigās.

"Ventspils" aizvadītajā sezonā finālsērijā ar 4-2 pārspēja "VEF Rīga" vienību, nodrošinot desmito Latvijas čempiontitulu.

Ventspilnieki trešo sezonu pēc kārtas spēlēs arī FIBA Čempionu līgas apakšgrupā. Komandai A apakšgrupā tika ielozētā Bandirmas "Banvit" no Turcijas, Avelīno "Sidigas" no Itālijas, Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas, "Le Mans" no Francijas un Vloclavekas "Anwil" no Polijas, bet vēl divas vienības pievienosies pēc trim kvalifikācijas kārtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!