Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sensacionālu uzvaru ASV atklātā tenisa čempionāta ievadā izcīnījusi igauniete Kaija Kanepi, kura pirmās kārtas spēlē Ņujorkā pārspēja WTA ranga pirmo numuru, rumānieti Simonu Halepu.

33 gadus vecā Kanepi ar pirmo numuru izlikto Halepu uzvarēja divos setos ar 6-2, 6-4. Igaunijas vadošā tenisiste ceļā uz šo uzvaru piecas reizes lauza pretinieces servi.

Tādējādi 26 gadus vecā Halepa ir kļuvusi par pirmo no izsētajām tenisistēm, kas izstājušās no sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra. Jāpiezīmē, ka arī pērn rumāniete no "US Open" izstājās jau pirmajā kārtā. Toreiz viņa zaudēja krievietei Marijai Šarapovai.

Pēc zaudējuma Halepa atzina, ka viņas spēli varētu būt ietekmējusi trokšņainā lielpilsētas apkārtne.

"Iespējams, pūļa troksnis, jo pilsēta ir dzīva. Viss kopā. Es esmu mierīgs cilvēks, man laikam labāk patīk mazākas vietas. Taču es arī te esmu sasniegusi lieliskus rezultātus, es nesūdzos," Halepu citē raidkompānija BBC. "Es vienkārši saku, ka nejūtos par visiem 100% savā ādā, kad izeju šajos kortos."

Savukārt Kanepi norāda, ka viņai ļoti patīk Ņujorka. "Es domāju, ka šie korti ir piemēroti manai spēlei," viņa saka. "Man patīk turnīra atmosfēra un pilsēta. Un man patīk arī laikapstākļi: karts un mitrs."

Kaija Kanepi 2017. gada "US Open" aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Līdz pirmdienas spēlei ne reizi kopš 1968. gada, kad aizsākās profesionālā sieviešu tenisa ēra, pasaules pirmā rakete nebija zaudējusi "US Open" pirmajā kārtā. Pagājušogad Halepa bija izsēta ar otro numuru.

Kanepi WTA rangā ieņem 44. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!