Foto: Romualds Vambuts

Titulētā Latvijas paraolimpiete Diāna Dadzīte svētdien Berlīnē izcīnīja zelta medaļu Eiropas čempionāta vieglatlētikā lodes grūšanas sacensībās.

Iepriekš Dadzīte šajā Eiropas čempionātā bija jau ieguvusi divas zelta medaļas, triumfējot diska un šķēpa mešanas sacensībās.

Latviete, sacenšoties F55 medicīnas grupā, sev zeltu arī lodes grūšanā svētdien nodrošināja jau ar pirmo raidījumu, kad rīku raidīja 7,58 metru tālumā. Turpinājumā viņa rezultātu uzlaboja un sacensības noslēdza ar rezultātu 8,00 metri.

Sudrabu tikmēr ar 6,86 metriem ieguva bulgāriete Daniela Todorova, kamēr trešā ar 6,00 metriem bija poliete Karolīna Stravinska.

Tiesa, šajās sacensībās piedalījās tikai četras sportistes, ceturto vietu ar 5,43 metriem iegūstot baltkrievietei Irinai Baranovskajai.

Šajās Eiropas meistarsacīkstēs par čempionu šķēpa mešanā kļuva Dmitrijs Silovs, bet diska mešanā sudraba medaļu izcīnīja Aigars Apinis un bronzu guva Ingrīda Priede. Savukārt pie sudraba lodes grūšanā tika Edgars Bergs, kamēr Taiga Kantāne šajā pašā disciplīnā izcīnīja piekto vietu.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēja seši paraolimpieši.

Eiropas čempionāts norisināsies līdz svētdienai, tajā piedaloties vairāk nekā 650 sportistiem no 30 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!