Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 23. augustā, Olimpiskajā centrā Rīgā notika pirmais hokeja un vieglatlētikas treneru seminārs "Ātrums. Uzturs. Speciālā fiziskā sagatavotība.", pulcējot vairāk nekā 70 treneru. Šīs ir pirmais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) rīkotais pasākums, lai uzlabotu jauno sportistu vispārējo fizisko sagatavotību dažādos sporta veidos.

Seminārā uzstājās garo distanču skrējēja, trenere un uzturzinātniece Anita Siliņa (bijusī Kažemāka), daloties pieredzē par veselīgu un sabalansētu uzturu treniņu un sacensību laikā. Vieglatlētikas treneris Edvīns Krūms stāstīja par ātruma īpašību attīstīšanu un demonstrēja dažādus treniņu vingrinājumus. Savukārt ar savu redzējumu par fizisko sagatavošanu hokejā iepazīstināja Latvijas hokeja izlases fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča novērtē, ka treneri apzinās izglītības vērtību un tās ietekmi uz viņu sportistu rezultātiem. "Jaunas metodes un stratēģijas, kas palīdz sportistiem izkopt kustības, ātruma un izturības, kā arī specialas tehniskas īpašības, mūsdienas attīstītas ļoti strauji. Latvijas Vieglatlētikas savienība un Latvijas Hokeja federācija arī turpmāk kopīgi strādās, lai Latvijas treneriem būtu vairāk iespēju palīdzēt sportistiem realizēt viņu atlētisko potenciālu," norāda Ineta Radeviča.

Latvijas Hokeja federācijas Sporta direktors Edgars Buncis atzīst, ka hokejs mūsdienās ir kļuvis daudz ātrāks un fiziskāks, kas attiecīgi prasa pilnvērtīgu attīstības un sagatavošanās procesu ievērošanu. "Latvijas Hokeja federācija jau otro sezonu pievērš pastiprinātu uzmanību bērnu-hokejistu fiziskai sagatavotībai. Un šogad esam ļoti veiksmīgi atraduši kopēju valodu ar vieglatlētikas kā pamata sporta veida vadību. Uzsākam sadarbību gan treneru izglītības jomā, gan objektīvākā vispārējās fiziskās sagatavotības sacensību organizēšanā. Iespējams, esam pirmie šādā sadarbībā, un ceru, ka tas palīdzēs visām iesaistītajām pusēm," komentē Edgars Buncis.

Seminārs treneriem "Ātrums. Uzturs. Speciālā fiziskā sagatavotība" ir LHF, LVS un "Maxima Latvija" kopīgi organizēts pasākums, lai pilnveidotu bērnu un jauniešu treniņprocesus, lai tie kļūtu inovatīvāki un saistošāki bērniem. Kā jau zināms, 2018. gada sākumā "Maxima Latvija" uzsāka sadarbību ar LVS un LHF, lai šogad sniegtu ieguldījumu bērnu un jauniešu sportā vairāk nekā 200 000 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!