Sestdien Mežaparka trasē, Rīgā ar septītā posma sacensībām noslēgsies Baltijas valstu lielākā BMX sacensību seriāla "SMScredit.lv" BMX čempionāta" sestā sezona. Tikmēr svētdien turpat Mežaparka trasē norisināsies Rīgas kausa izcīņas sacensības.

BMX sacensību sezona Latvijā tuvojas savam noslēgumam. Šīs nedēļas nogalē lielus un mazus sportistus uzņems "BMX Rīga" klubs, kas, vērtējot dalībnieku skaitu, ir lielākā šī sporta veida organizācija mūsu valstī. Kluba sportisti guvuši vērā ņemamus panākumus kā Latvijas, tā arī visaugstākā mēroga starptautiskajās sacensībās.

Sestdien Mežaparkā esošajā "BMX Rīga" mājas trasē notiks "SMScredit.lv BMX čempionāta" lielais finālposms, pēc kura arī tiks noskaidroti sezonas kopvērtējuma uzvarētāji kopumā 20 vecuma un meistarības grupās. Sacensības atklās meiteņu grupas sportistes, kam sekos krūzeru, puišu un vīru braucieni.

Pirmie priekšbraucieni sāksies pulksten 13:00, bet izšķirošā cīņa par godalgām gan posmā, gan kopvērtējumā gaidāma pēc pulksten 15:30. Šis posms dalībniekiem būs īpašs ar to, ka tajā būs iespēja izcīnīt dubultos punktus, kas var ieviest vērā ņemamas izmaiņas arī sezonas kopvērtējumā. Pēc finiša tiks godināti ātrākie braucēji kā posmā, tā arī kopvērtējumā. Dalībnieku vidū būs sportisti ne tikai no visiem Latvijas BMX klubiem, bet arī braucēji no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un citām apkārtējām valstīm.

Elites un junioru vīru apvienotajā grupā pirms pēdējā posma kopvērtējumā līderis ir Lietuvas čempions Gabrielius Pabijanskas, no kura tikai par pieciem punktiem atpaliek "MŠA/ Valmieras puikas AKSSC" pārstāvis Helvijs Babris. Tikmēr vēl divus punktus vairāk atpaliek pēdējā posma mājinieks Ansis Uškaurs. Tikmēr azartiskajā B15 – 16 grupā jauniešiem ar 11 punktiem apsteidz "Mārupe/ AKSSC" sportistu Emīlu Edvardu Libertu. Tikmēr trešais šobrīd ir Ventspils "Spars" kluba pārstāvis Rolands Pommers.

Svētdien no pulksten 11:00 Mežaparkā notiks "Rīgas kausa" sacensības, kas arī sola aizraujošas un azartiskas cīņas visas dienas garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!