Foto: Vida Press
Četri Japānas izlases basketbolisti padzīti no komandas un izraidīti no Indonēzijā notiekošajām Āzijas spēlēm par prostitūtu pakalpojumu izmantošanu, paziņojusi Japānas delegācija.

Japānas delegācijas vadītājs Jasuhiro Jamašita apstiprināja, ka četri basketbolisti pēc vakariņām un iedzeršanas pagājušajā nedēļā izmantojuši pērkamo seksu, ziņo portāls "insidethegames.biz". Visi četri — Takuja Hasimoto, Keita Imamura, Juja Nagajoši un Takuma Sato (attēlā) — bija viegli izskaitļojami, jo bija ģērbušies izlases formas tērpos.

"Es tikos ar spēlētājiem un viņi dziļi nožēlo izdarīto," portāls citē Jamašitu. "Kā delegācijas vadītājs no sirds atvainojos. Mums ir stingri noteikti disciplinārie kodi, un šis viennozīmīgi ir uzvedības noteikumu pārkāpums. Sportistiem ir jābūt paraugam sabiedrībā, ne tikai sporta arēnās, bet arī pārējās situācijās."

Izklaidēties puiši bija nolēmuši pēc apakšgrupas spēles pret Kataru 16. augustā, kurā Japāna uzvarēja ar 82:71. Sievieti basketbolisti satika bārā, par kuru viņiem bija pastāstīts, ka tur parasti pulcējas prostitūtas.

Līdz ar to Japānas izlases sastāvā ir palikuši astoņi spēlētāji.

Atpakaļceļš mājās no Džakartas sportistiem būs jāapmaksā no savas kabatas.

Iepriekšējās Āzijas spēlēs Dienvidkorejā pirms četriem gadiem no Japānas delegācijas tika izslēgts peldētājs Naoja Tomita, kurš vietējam žurnālistam nozaga kameru. Viņam tika piespriesta vienu miljonu vonu liela soda nauda, bet Japānas Peldēšanas federācija viņu diskvalificēja uz 18 mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!