Foto: LETA

Basketbolists Dāvis Bertāns nevarēs palīdzēt Latvijas valstsvienībai Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otrajā posma septembra spēlēs, jo viņam būs jāgatavojas savai trešajai sezonai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Sanantonio "Spurs", ceturtdien viņš pastāstīja LTV raidījumam "Panorāma".

Pēc aizvadītām divām sezonām "Spurs" sastāvā Bertāns kļuva par ierobežoti brīvo NBA aģentu, un līdz pat vasaras vidum viņš nezināja, vai paliks komandā, bet jūlijā tika panākta divu gadu vienošanās ar "Spurs" par 14,5 miljoniem ASV dolāru. Lai arī galvenais treneris Arnis Vecvagars iepriekš bija izteicies, ka cer uz Bertāna spēlēšanu, ja paliks "Spurs" rindās, tomēr tagad situācija ir citādāka.

"Ja spēles būtu augusta beigās, bez jautājumiem es spēlētu. Galvenais treneris Arnis Vecvagars bija teicis, ja es palikšu Sanantonio, tad es noteikti septembrī spēlēšu izlasē, bet tas bija tādā kontekstā, ja "Spurs" piedāvātu minimālo līgumu. Līdz ar to viņi man neredzētu svarīgu lomu komandā un man tādā situācijā būtu labāk spēlēt pēc iespējas vairāk basketbolu."

Otrajā posmā latviešiem būs jācīnās ar Spānijas, Slovēnijas un Melnkalnes izlasēm. Pirmā spēle paredzēta mājas, 14. septembrī, pret Slovēnijas izlasi, kuri ir pašreizējie Eiropas čempioni, bet 17. septembrī Latvija spēkosies ar Spāniju izbraukumā. Kvalifikācijas turnīra otrais posms norisināsies līdz februārim, līdz ar to Bertāns izlasē šogad vairs nespēlēs, jo būs aizņemts klubā.

Basketbolists arī atklāja, ka "Spurs" nebija vienīgā komanda, kas vēlējās viņam piedāvāt līgumu un ka par viņu interesējās kāda Austrumu konferences komanda.

"Bija labs piedāvājums arī no citas Austrumu konferences komandas," sacīja basketbolists, neatklājot vienību. "Viņi ļoti vēlējās, lai es būtu komandā. Tā man arī būtu bijusi laba vieta. Sanantonio saprata, ka viņiem ir jānotur kāds spēlētājs komandā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!