Foto: FIBA
Latvijas U-16 basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pēc zaudējuma Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā atzina, ka pretiniekiem izdevās izmantot savas stiprās puses, kamēr mūsu puišiem neizdevās likt lietā sagatavotās kombinācijas.

Kā ziņojām, Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvoja graujošu zaudējumu, piekāpjoties Turcijas kadetiem ar 63:92.

"Turki prasmīgi izmantoja savus trumpjus, mums neizdevās likt lietā visu, kas tika gatavots," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Mārtiņš Gulbis. "Sākumā neiemetām no labām pozīcijām, bet sliktākais, ka neizpildījām aizsardzības plāna pirmo punktu – pēc neveiksmīga uzbrukuma slikti atgriezāmies savā laukuma pusē. Mēģinājām aizsargāties agresīvi, izmēģinājām trīs veidus, kā pa diviem mesties virsū spēlētājam ar bumbu, taču īsti nenostrādāja neviens. Katastrofāli zaudējām cīņā pie groziem, kur pretinieki vienkārši mūs nospieda. Atpūtīsimies un koncentrēsimies cīņai par 5. vietu."

Turnīra turpinājumā Latvijas U-16 izlase cīnīsies par 5. vietu ar Grieķijas komandu, kas savā ceturtdaļfināla spēlē ar 41:61 piekāpās spāņiem.

Pusfinālā neiekļuva arī Lietuvas U-16 izlase, kurai pietrūka tikai trīs punktu uzvarai pār Horvātijas valstsvienībai. Šis mačs noslēdzās ar rezultātu 80:78 horvātu labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!