Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir iekļāvusi hokeju 2022. gada ziemas olimpisko spēļu programmā, taču pastāv iespēja, ka šis sporta veids vairs nebūs "olimpiskais", vēsta ārzemju mediji.

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels medijiem iztecies, ka pastāv iespēja hokejam tik izslēgtam no olimpiskajām spēlēm, ja neizdosies atrisināt jautājumu par Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētāju dalību olimpiskajā turnīrā.

"SOK izpildkomiteja 18. jūlijā apstiprināja 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu programmu, un tajā ir iekļauts sieviešu un vīriešu hokejs uz ledus. Sieviešu turnīrs paplašināts par divām komandām, kas atbilst dzimumu vienlīdzības principiem olimpiskajās spēlēs," atbildot uz to, paziņojis SOK preses dienests.

Iepriekš izskanēja informācija, ka NHL atteikuma dēļ pastāv četri situācijas attīstības varianti, no kuriem viens paredz vīriešu hokeja izslēgšanu no olimpiskajām spēlēm.

"Nākamgad apspriedīsim jautājumu par NHL spēlētāju piedalīšanos olimpiādē," Fāzelu citē aģentūra "R-Sport". "Ir četri iespējamie varianti. Pirmais: NHL spēlētāji piedalās olimpiādē. Otrais: NHL spēlētāji nebrauc un turnīrs notiek kā Phjončhanā. Trešais: olimpiādē spēlē juniori, un ceturtais — neviens nespēlē."

"Ja neatradīsim savstarpējo saprašanos ar NHL, pastāv risks, ka hokeja olimpiskajās spēlēs nebūs vispār. Neticu, ka tas varētu notikt, bet tāda iespēja pastāv," saka IIHF prezidents. "Mums jāizdara viss iespējamais, lai olimpiādē spēlētu visi labākie. Tā, kā tas bija Sočos. Olimpiādes jēga ir tajā, ka tur sacenšas spēcīgākie, labākie. Mūsu mērķis ir, lai olimpiādē spēlē labākie no labākajiem. Taču tas nav atkarīgs no mums, bet gan SOK un NHL."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!