Foto: F64

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs pagarinājis līgumu ar pašreizējo Latvijas augstākās līgas čempioni "Ventspils".

Kā sociālajos tīklos paziņojis viņa aģents Artūrs Kalnītis, līgums ar basketbolistu noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu.

Lomažs kopš 2015. gada pārstāv "Ventspils" vienību un aizvadītajā sezonā bija viens no vadošajiem tās spēlētājiem. 2017./2018.gada sezonā Lomažs Latvijas Basketbola līgā (LBL) aizvadīja 34 spēles, spēlējot vidēji 26,1 minūti un gūstot 9,8 punktus. Tāpat viņš vidēji atdeva 2,7 rezultatīvās piespēles un sakrāja 2,3 atlēkušās bumbas.

Savukārt FIBA Čempionu līgā 22 gadus vecais spēlētājs aizvadīja 12 spēles un vidēji spēlēja 17,5 minūtes. Šajā laikā Lomažs guva 5,7 punktus un sakrāja 2,4 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles.

Basketbolists pirms tam savas prasmes attīstīja "VEF Rīga" jauniešu sistēmā, bet pēc tam spēlēja Jelgavas un Jūrmalas vienībās Latvijas spēcīgākajā līgā.

2016. gadā Lomažs bija Latvijas U-20 izlases līderis, palīdzot tai aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam, kur gan Latvijas vienība piekāpās spāņiem. Lomažs bija septītais rezultatīvākais šī turnīra spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!