Foto: F64
Latvijas vieglatlēte Sindija Bukša piektdien kvalificējās Berlīnē notiekošā Eiropas čempionāta pusfinālam 200 metru skrējienā, savukārt kārtslēcējs Mareks Ārents un trīssoļlēcējs Elvijs Misāns nepārvarēja priekšsacīkstes

Bukša startēja pirmajā skrējienā no pirmā celiņa. Viņa 200 metru distanci veica 23,36 sekundēs, kas skrējienā ļāva finišēt trešajā vietā un kvalificēties pusfinālam. Pusfinālā iekļuva katra skrējiena trīs ātrākās sportistes, kā arī trīs nākamo labāko rezultātu īpašnieces.

Kvalifikācijas sacensību kopvērtējumā Bukšai bija sestais labākais rezultāts, bet ātrākā bija vāciete Lara Millere, kas sasniedza savu sezonas labāko laiku – 23,06 sekundes.

Bukša bija paredzējusi startēt arī 100 metru sprinta sacensībās, bet kājas muskuļa savainojuma dēļ viņa nolēma piedalīties tikai 200 metros. Šajā distancē Bukšas personīgais un sezonas rekords ir 23,03 sekundes.

Savukārt kārtslēkšanas sacensībās latvietis Ārents nespēja pārvarēt priekšacīkstes. Viņš sacensību iesākumā 5,16 metrus pārvarēja ar otro piegājienu, bet pēc tam ar pirmo reizi viņš pārlēca 5,36 metrus. Tomēr viņam tā arī neizdevās pārlēkt 5,51 metra augstumu. Ārents čempionātu noslēdza 22. vietā.

Lai iekļūtu finālā bija jāpārvar kvalifikācijas normatīvs, kas bija 5,66 metrus augsts, vai jāiekļūst labāko divpadsmitniekā.

Misāns trīssoļlēkšanas sacensības sāka ar 16,23 metru tālu lēcienu, bet otrais mēģinājums bija par trīs centimetriem tuvāks. Pēdējā piegājienā latvietis sasniedza rezultātu 16,23 metri, bet ar to nepietika, lai iekļūtu TOP 12, kas kvalificējās finālam.

Kvalifikācijas normatīvs bija 16,75 metri, un to pārvarēja tikai trīs sportisti. Līdz iekļūšanai labāko divpadsmitniekā Misānam pietrūka 15 centimetri. Līdz ar to Eiropas čempionātu Misāns noslēdza 17. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!