Foto: FIBA
Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Čukste pēc iekļūšanas Eiropas čempionāta pusfinālā uzsvēra, ka spēlētājas laukumā darbojas ar milzīgu cīņas sparu, kā arī nesaudzē sevi aizsardzībā.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-18 basketbolistes ceturtdien ar rezultātu 69:62 pārspēja Krievijas izlasi, iegūstot ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausa izcīņu un iespēju turpināt cīņu par medaļām.

"Zinājām, ka Krievijas izlase spēles stila un arī komplektācijas ziņā ir relatīvi parocīgs pretinieks, un to pierādījām laukumā," teica Čukste. "Milzīgs cīņasspars un pašatdeve aizsardzībā, kā arī vecās iestrādes uzbrukumā – pārņēmām iniciatīvu un to neatdevām līdz pašām beigām. Piedevām uzvarējām cīņā pie groziem, jo pretiniecēm augumu pārsvars faktiski bija tikai uz papīra – laukumā Krievijas basketbolistes nebija garākas par mūsējām, kuras toties bija apņēmīgākas un meistarīgākas. Tikai metienu precizitāte varēja būt vēl labāka – tā ir mūsu rezerve, domājot par pusfinālu."

Mačā pret Krieviju savainojumu guva Latvijas komandas pamatsastāva saspēles vadītāja Nikola Ozola, un pagaidām nav skaidrs, vai viņa varēs turpināt spēlēt Eiropas čempionātā.

"Protams, Nikolas iziešana no ierindas bija ļoti nepatīkams pārsteigums, jo viņa izvirzījusies par vienu no komandas līderēm. Tomēr ātri atradām jaunus sastāva virknējumus. Gatavosimies un palīdzēsim veseļoties Ozolai, kuras potītes sastiepums izskatās vidēji nopietni. Skatīsimies, kā viņa jutīsies pēc brīvdienas," sacīja Čukste.

Sestdien plkst. 22:00 pusfinālā Latvija spēlēs ar Vācijas izlasi, kas sagrāva Čehiju (72:44). Latvija ar Vāciju jau tikās grupu turnīrā, un mača galotnē Latvijas juniores vācietēm zaudēja ar 62:66.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!