Foto: F64
Latvijas sprinteris Jānis Leitis Eiropas čempionātā otro dienu pēc kārtas laboja Latvijas rekordu 400 m distancē, meistarsacīkšu pusfinālā finišējot pēc 45,53 sekundēm.

Tādējādi Leitis par 0,03 sekundēm laboja dienu iepriekš uzrādīto Latvijas rekordu, un šo čempionātu noslēdza 15. vietā. Finālam kvalificējās astoņi ātrākie skrējēji.

Savā pusfināla skrējienā Latvijas vieglatlēts ieņēma piekto vietu un finālam nekvalificējās. Šajā pusfinālā ātrākais ar personisko rekordu bija polis Karols Zaļevskis (45,11 sek.), otro ceļazīmi uz finālu ieguva spānis Oskars Usiljoss (45,17 sek.).

Lai noteiktu, kurš sportists ir finišējis ātrāk, Leitis vai itālis Davide Rē, tiesneši izmantoja fotofinišu, kas parādīja, ka Rē bija par četrām sekundes tūkstošdaļām ātrāks.

Pirmajā pusfinālā uzvarēja Lielbritānijas pārstāvis Metjū Hudsons-Smits (44,76 sek.), finālā iekļuva arī viens no beļģu brāļiem Borlē — Džonatans (44,87 sek., sezonas labākais rezultāts). Dilans Borlē startēja vienā skrējienā ar Leiti un palika sestais, aiz latvieša.

No trešajā pusfinālā finālam kvalificējās norvēģis Karstens Varholms (44,91 sek.) un slovēnis Luka Janežics (44,93 sek.).

Divi nākamie ātrākie, kas iekļuva finālā, ir Kevins Borlē (45,07 sek.) un portugālis Rikardu doš Santušs (45,14 sek., jauns Portugāles rekords).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!