Foto: F64

Latviešu uzbrucējam Mikam Indrašim karjeras laikā jau iepriekš bija iespējas pāriet uz citu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu, bet vienmēr kaut kas nojuka un viņš palika Rīgas "Dinamo", intervijā turnīra rīkotājiem atklāja hokejists.

Maija sākumā Indrašis pirmo reizi karjerā kļuva par leģionāru, noslēdzot divu gadu līgumu ar Maskavas "Dinamo" komandu, kas 27 gadus vecajam uzbrucējam ir pirmais ārzemju klubs. Pirms tam Miks nepilnas septiņas sezonas pavadīja Rīgas "Dinamo" komandā.

Gandrīz katrā starpsezonā virmoja baumas par Indraša pāreju uz kādu citu KHL komandu.

"Kādam KHL Krievijas klubam varēju pievienoties jau iepriekš, bet vienmēr kaut kas nojuka. Vistuvāk tam biju pirms pāris gadiem, bet klubs mani nepalaida un pagarināju līgumu ar Rīgas "Dinamo". Toreiz nevarēju pats pieņemt lēmumu par savu nākotni," atklāja Indrašis, pēc kura pakalpojumiem toreiz tīkoja Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Iepriekšējā sezonā kā viņa nākamā pietura karjerā tika minēts KHL Ķīnas klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star".

"Man tobrīd bija spēkā līgums ar Rīgas "Dinamo". Bija tāda pat situācija kā ar "Torpedo". Manas vēlmes tajā nespēlēja nekādu lomu. Viss tika risināts klubu līmenī, bet viņi nevienojās. Kāpēc tā notika? Nezinu, neviens man to nepaskaidroja," stāstīja Indrašis.

Aizvadītajā sezonā Indrašis, būdams Rīgas "Dinamo" kapteinis, 56 spēlēs iemeta 21 ripu un 21 reizes asistēja partneriem, ar 43 punktiem būdams pārliecinoši rezultatīvākais rīdzinieku komandā, kas gan neļāva vienībai tikt izslēgšanas spēlēs.

"Rīgā un Latvijā hokeju mīl, bet biežie zaudējumi sarūgtina līdzjutējus. Domāju, kad komanda sāks uzvarēt, līdzjutēji atgriezīsies," atzīmēja uzbrucējs.

Indrašis savas KHL karjeras laikā 319 spēlēs izcēlies ar 88 vārtiem un 98 rezultatīvām piespēlēm.

Debiju Rīgas klubā Indrašis piedzīvoja 2011./2012. gada sezonā, bet pēdējās sezonās viņš bija viens no komandas uzbrukuma līderiem.

Pēc aizvadītās sezonas Indrašis kļuva par neierobežoti brīvo aģentu.

Maskavas "Dinamo" aizvadītajā sezonā Rietumu konferences kopvērtējumā ieņēma devīto vietu, pirmo reizi vēsturē nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai. Pēc sezonas šķīrās Maskavas kluba un cita latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma ceļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!