Foto: F64
Latvijas U-18 basketbola izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis ir gandarīts par komandas iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kas tika panākta dramatiskā spēlē, kurā uzvaras svaru kausi tikai pašās beigās nosliecās par labu Latvijai.

Kā ziņojām, Latvijas U-18 puišu izlase ar 62:61 (30:16, 42:29, 47:48) pārspēja Turcijas vienaudžus, uzvaru izraujot vien pēdējās sekundēs, lai gan spēles gaitā atradās vadībā ar 21 punkta pārsvaru. Ceturtdaļfinālā mūsējo pretinieki būs Lielbritānijas komanda.

"Bijām labi sagatavojušies, tāpēc izdevās izcils spēles sākums. Bijām agresīvi aizsardzībā un uzbrukumā, neļāvām turkiem darīt to, ko viņi gribēja. Otrajā ceturtdaļā kļuva grūtāk. Visas 40 minūtes vienādi augstā līmenī nespēj nospēlēt neviena komanda, tomēr kontrolējām spēles gaitu," maču analizē Visockis-Rubenis. "Bijām gatavi, ka pēc lielā pārtraukuma turki izmantos presingu un zonas aizsardzību, taču nebijām gatavi, ka paši tik daudz kļūdīsimies. Kad tomēr tikām līdz labām pozīcijām, metieniem trūka sākotnējās pārliecības."

"Lai atgūtu iniciatīvu, pārbaudījām dažādus taktiskos variantus un spēlētāju virknējumus. Puiši nevienu brīdi nepadevās, bet brīžos, kad mūsu snaiperi nevarēja trāpīt no ideāli sagatavotām pozīcijām un meta garām sodus, mūsu ideju arsenāls jau bija patukšs," atzīst treneris. "Bet – ja kāds saka, ka Dieva nav – viņš maldās. Ar iekšējo ticību sev un partneriem, ar nepadošanos un lielisko skatītāju atbalstu, nopelnījām Visaugstākā atbalstu, bez kā šādās spēlēs neiztikt, un pārkodām šo ļoti cieto riekstu. Tikām atalgoti par visu, ko esam darījuši, gatavojoties šim čempionātam."

"Ja kam tādam iziets cauri – nekas vairs nebiedē. Tagad tikai uz priekšu – gatavosimies cīņai ar Lielbritāniju," Visocki-Rubeni citē Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!