Foto: Publicitātes foto

Basketbolists Lauris Blaus papildinājis Latvijas čempionvienību basketbolā "Ventspils", paziņojis klubs.

Līgums ar Blauu noslēgts pēc sistēmas 1+1. Centra spēlētājam tā būs atgriešanās, jo Ventspils klubā basketbolists aizvadīja trīs sezonas laika posmā no 2009.līdz 2012. gadam.

"Laurim ir augstas darba spējas un mēs ceram, ka viņš būs liels palīgs komandai cīņā zem groziem," Ventspils vienības mājaslapā citēts galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Kā vēstīts, iepriekšējo sezonu Blaus sāka Slupskas "Energa Czarni" komandā Polijā, taču finansiālu problēmu dēļ šī vienība, ko iepriekšējā sezonā trenēja Roberts Štelmahers, paziņoja par bankrotu un izstājās no Polijas čempionāta, kurā šosezon bija izcīnījusi piecas uzvaras 19 mačos.

Blaus poļu kluba rindās vidēji spēlēja 16 minūtes un 53 sekundes, gūstot 5,7 punktus spēlē un izcīnot 4,1 atlēkušo bumbu. Līdz ar to pēc tam viņš īslaicīgi pievienojās "Betsafe"/"Liepāja" sastāvam Latvijas augstākajā līgā.

Viņam tā bija atgriešanās Liepājā, jo pirms 2013./2014. gada sezonas Blaus pievienojās "Liepāja"/"Triobet" komandai, šajā vienībā nospēlējot divas sezonas.

Tomēr Blaus klubu nomainīja arī trešo reizi sezonā, jo vēlāk viņš pievienojās Ukrainas vienībai Odesas BIPA. Blaus šajā komandā aizvadīja deviņas spēles un vidēji spēlē guva 11 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Vēl pirms tam Blaus pārstāvēja LBL klubu "Valmiera"/ORDO, kam pievienojās 2015./2016. gada sezonas vidū, kad pārnāca no Lietuvas vienības Pasvāles "Pieno žvaigždes". Valmieras kluba sastāvā viņš tika kronēts par Latvijas čempionu.

Karjeras laikā Blaus spēlējis Latvijas komandās "Ķeizarmežs", "Ventspils", "VEF Rīga" un "Liepāja/Triobet", kā arī devies leģionāra gaitās, spēlējot Igaunijā, Lietuvā, Polijā un nu arī Ukrainā.

"Valmiera/ORDO" sastāvā 2016. gadā izcīnītā LBL zelta medaļa Blauam bija otrā basketbolista karjerā, jo 2013. gadā centrs izcīnīja savu pirmo čempiontitulu "VEF Rīga" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!