Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc tam, kad Stenlija kauss ar tā šīs sezonas ieguvējiem bija paviesojies Krievijas metropolē Maskavā un citās Eiropas pilsētās, tas ieradies nelielā amerikāņu miestiņā ar 1794 iedzīvotājiem, vēsta Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Tīdžejs Ošī Stenlija kausu atvedis uz savu dzimto pilsētu Varroudu Minesotas štatā, kurā ir tikai 1794 iedzīvotāji, toties senas hokeja tradīcijas, – pieci šajā pilsētā dzimušie spēlētāji iekļauti hokeja Slavas zālē.

"Stenlija kauss pilsētā – tas mums ir viens no svarīgākajiem notikumiem," saka vietējās hokeja skolas treneris Džejs Hardviks. "Šogad pie mums atbrauca Džidži Mārvina, lai atzīmētu uzvaru olimpiskajās spēlēs [ASV izlases sastāvā]. Tas bija kaut kas! Taču Stenlija kauss te vēl nav bijis. Mūsu pilsētas hokejisti ir sasnieguši visu, un tagad te būs arī Stenlija kauss. Tas ir augstākais sasniegums. Pat iedomāties nevaru, kas te darīsies!"

Gandrīz visi Varroudas iedzīvotāji bija sapulcējušies vietējā ledus hallē, lai satiktos ar "Capitals" uzbrucēju un apskatītu prestižo trofeju.

Varroudā dzimuši 1960. un 1980. gada olimpisko spēļu čempioni hokejā brāļi Bils, Rodžers un Deivs Kristiani, kā arī NHL spēlējušie Els Hengslēbens, Henrijs Buča, kurš ir Ošī brālēns, Čads Eriksons, Vaijats Smits, Tīdžejs Oši un Broks Nelsons.

Kā zināms, Vašingtonas "Capitals" šosezon pirmo reizi kluba vēsturē ieguva Stenlija kausu, finālsērijā pārspējot NHL debitantus Lasvegasas "Golden Knights".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!