Vienā no vasaras karstākajām dienām pagājušās nedēļas nogalē Smiltenē aizvadīts "Vivus.lv" MTB Maratona kalnu riteņbraukšanas seriāla kārtējais posms

Kā allaž, asākā cīņa izvērtās HRX maratona distancē, kurā 52 kilometru garajā trasē ātrākais izrādījās Arnis Pētersons no ZZK komandas. Otrajā vietā, zaudējot uzvarētājam 26 sekundes, bija "Pulsaar" komandas pārstāvis Oskars Muižnieks, bet trešais bija Pētersona komandas biedrs Ivars Prokofjevs.

Dāmām ātrākā bija ZZK braucēja Katrīna Jaunslaviete-Kipure, aiz sevis atstājot Ingrīdu Šmiti (Baldones velokomanda) un Rūtu Brakovsku (KS Sporta klubs).

Ne mazāk spraigas cīņas izvērtās "Latvijas Valsts meži" pusmaratona distancē, kur 27 kilometru garajā trasē finišā par mata tiesu ātrāks bija Sandijs Kļaviņš (Sportalnd Bottecchia), apsteidzot Arvo Godiņu no ZZK. Trešais pēc četrām sekundēm finišēja Ivo Irbe no "Pulsaar" komandas.

"Vivus.lv" MTB Maratons sezonu turpinās 5. augustā ar sacensībām Cēsīs. Ņemot vērā, ka šogad Cēsu posmā būs pilnīgi jauna sacensību trase ar startu/finišu atpūtas kompleksā "Žagarkalns", tad dalībnieki aicināti uz trases apskati sestdien, 28. jūlijā plkst. 13:00.

Pēc tam "Vivus.lv" MTB Maratonā būs atlicis viens posms - 8. septembrī sezonai tradicionāli punkts tiks likts ar Latvijas-Igaunijas posmu Apē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!