Foto: AP/Scanpix

Četrkārtējais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempions Tonijs Pārkers kā brīvais aģents ir pievienojies Šarlotas "Hornets" komandai, vēsta kluba oficiālā mājas lapa.

Līguma nosacījumi ar 36 gadus veco franču aizsargu netiek atklāti.

"Priecājamies papildināt komandu ar tāda kalibra spēlētāju kā Tonijs," saka kluba ģenerālmenedžeris Mičs Kupčaks. "Tāpat Pārkera pieredze darbā ar treneri Džeimsu Borrego ļoti palīdzēs mums doties uz priekšu. Priecājamies sveikt Toniju Šarlotā un priecājamies, ka viņš savu Slavas zāles cienīgo karjeru turpinās "Hornets" vienībā."

Līdz šim, kopš 2001. gada Pārkers pārstāvēja Sanantonio "Spurs" komandu, ar kuru četras reizes kļuva par NBA čempionu. Kopumā viņa kontā līgā ir 1198 spēles regulārajā čempionātā; vidēji ik spēlē viņš guvis 15,8 punktus un izdarījis 5,7 rezultatīvas piespēles. Aizvadītajā sezonā Pārkers piedalījās 55 spēlēs, vidēji gūstot 7,7 punktus.

Pārkers ar 226 spēlēm ir NBA vēsturē sestais visvairāk "play off" mačus aizvadījušais basketbolists, bet starp aktīvajiem spēlētājiem francūzis ir otrais aiz Lebrona Džeimsa, kam ir 239 spēles izslēgšanas turnīrā.

Sešas reizes Pārkers ievēlēts NBA Zvaigžņu spēles izlasē.

Ar Francijas izlasi Pārkers triumfēja 2013. gada Eiropas čempionātā, un piedalījās 2012. un 2016. gada olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!