Foto: AP/Scanpix

Leģendārais Vācijas basketbolists Dirks Novickis pagarinājis līgumu ar Dalasas "Mavericks", kļūstot par pirmo basketbolistu Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, kurš vienā komandā pavadījis vismaz 21 sezonu.

Līguma nosacījumi netiek oficiāli izpausti.

Iepriekš tikai slavenais Kobe Braients bija aizvadījis 20 sezonas vienā klubā, pārstāvot Losandželosas "Lakers". No šobrīd aktīvajiem spēlētājiem 16 sezonas Sanantonio "Spurs" ir aizvadījis argentīnietis Manu Džinobili, bet 15 sezonas Maiami "Heat" ir spēlējis amerikānis Udoniss Haslems.

Novickis tiek uzskatīts par visu laiku labāko eiropieti, kurš ir spēlējis NBA. Ar 31 187 gūtiem punktiem viņš ir visu laiku sestais rezultatīvākais līgas basketbolists un vienīgais neamerikānis, kurš atrodas pirmajā desmitniekā.

1998. gadā Novicki NBA draftā ar devīto numuru izraudzījās Milvoki "Bucks", bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz "Mavericks". 2007. gadā vācietis tika pie sezonas vērtīgākā spēlētāja balvas, bet 2011. gadā ar Dalasas komandu izcīnīja NBA čempiontitulu.

2002. gadā Novickis palīdzēja Vācijas izlasei tikt pie pasaules čempionāta bronzas un trīs gadus vēlāk iegūt sudrabu arī Eiropas meistarsacīkstēs.

No Vācijas izlases basketbolists atvadījās 2016. gadā.

Kopš uzvaras NBA čempionātā "Mavericks" ne reizi izslēgšanas turnīrā nav pārvarējusi pirmo kārtu, turklāt otro gadu pēc kārtas "play-off" sacensībām tā nav kvalificējusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!