Foto: FIBA
Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu sastāvā nedēļas nogalē cieta divus zaudējumus Pasaules tūres pirmajā posmā jeb Saskatūnas "Masters" sacensībās.

Sestdien priekšsacīkstēs Latvijas komanda D apakšgrupā vispirms ar 13:17 piekāpās "Montreal" vienībai, bet pēc tam ar 12:20 atzina "Saskatoon" vienības pārākumu.

Ciešot zaudējumus abās apakšgrupu spēlēs, Latvijas vienība neiekļuva izslēgšanas turnīrā un posmā tika klasificēta 11.pozīcijā.

"Rīga Ghetto Basket" turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru, "Montreal" bija 12.numurs, bet "Saskatoon" - piektais numurs.

Posma uzvarētājs tika noskaidrots divu Serbijas komandu duelī, "Novi Sad" ar 20:18 pārspējot "Liman" vienību.

Pasaules tūrē šosezon iekļauti desmit posmi, pēdējam no tiem notiekot oktobra beigās. Nākamais etaps norisināsies jau šajā nedēļas nogalē Japānā.

Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū "Challenger" sērijas turnīros. Šajā līmenī latvieši šosezon uzvarējuši divos posmos un guvuši trīs trešās vietas, bet vienu reizi apstājušies ceturtdaļfinālā.

Savukārt Pasaules kausā, kas notika Filipīnās, Latvijas izlase apstājās ceturtdaļfinālā, bet Eiropas kausā droši pārvarēja kvalifikāciju.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri, no kuriem viens šajā nedēļas nogalē notiks Ventspilī, kā arī deviņi "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!