Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika sestdien ar pieticīgu sniegumu startēja Londonā notiekošajā Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Dimanta līgas sezonas 11. posmā.

Palameika astoņu dalībnieču konkurencē palika pēdējā - astotā. Viņas labākais metiens bija pirmais, kurā šķēps lidoja 54,01 metrus tālu.

Vēl piektajā metienā viņa rīku raidīja 53,66 metrus, bet pārējie četri mēģinājumi netika ieskaitīti.

Par sacensību uzvarētāju kļuva ķīniete Huihui Ļu, kura šķēpu raidīja 65,54 metrus tālu, kamēr otrā palika čehiete Nikola Ogrodņīkova, kura no ķīnietes atpalika par 18 centimetriem.

Zīmīgi, ka Ogrodņīkovai ieskaitīts bija vien pirmais metiens, otro čehietei neieskaitīja, bet nākamos četrus viņa nemaz neizpildīja.

Savukārt trešo vietu ar 64,11 metru tālu metienu ieguva austrāliete Kelsija-Lī Robertsa.

Palameika ir 2016. gada Dimanta līgas kopvērtējuma uzvarētāja šķēpmešanā, tomēr šosezon viņa šajās sacīkstēs ar augstiem rezultātiem nav izcēlusies.

Tikmēr 100 metru sprintā vīriem uzvarēja Ronijs Beikers no ASV, kurš finišēja pēc 9,90 sekundēm, kamēr dāmām šajā disctancē nepārspēta palika titulētā jamaikiete Šellija Anna Freizere-Praisa, kura bija 10,98 sekundes ātra.

Kārtslēkšanā vīriešiem uzvaru svinēja amerikānis Sems Kendrikss, kurš pārvarēja 5,92 metrus, bet dāmām tāllēkšanā labākā bija mājiniece Šara Proktore, kura aizlēca 6,91 metru.

Jau ziņots, ka sestdien Londonā šajās sacensībās Lielbritānijas soļotājs Toms Bosvorts laboja pasaules rekordu 3000 metru distancē.

Bosvorts 3000 metrus nosoļoja desmit minūtēs un 43,84 sekundēs, kas šajā ne pārāk bieži vīriem veiktajā distancē stadionā ir jauns planētas rekords.

Iepriekšējais piederēja itāli Džovanni de Benediktam, kurš 1990. gadā distanci veica desmit minūtēs un 47,11 sekundēs.

Patlban 28 gadus vecais Bosvorts savulaik bijis cirka mākslinieks.

Zīmīgi, ka viņš šo distanci telpās ir veicis vēl ātrāk, jo šogad februārī Glāzgovā finišu sasniedza desmit minūtēs un 30,28 sekundēs.

Savukārt piektdien Dimanta līgas posmā Monako pasaules rekordu 3000 metru kavēkļu skrējienā laboja Kenijas sportiste Beatrise Čepkoeča. Viņa finišēja pēc astoņām minūtēm un 44,32 sekundēm.

Iepriekšējais pasaules rekords piederēja Bahreinas skrējējai Rutai Jebetai, kura 2016. gadā distanci veica astoņās minūtēs un 52,78 sekundēs.

Šosezon kopumā iecerēti 14 Dimanta līgas posmi, Londonā norisinoties 11. etapam, kas noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!