Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Latvijas U-20 handbola izlase piektdien ar uzvaru pret Slovākiju sāka Eiropas čempionātu B divīzijā.

Latvijas izlase apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 28:26 (16:13) apspēlēja Slovākijas vienaudžus.

Uzvarētāju komandas sastāvā rezultatīvākie spēlētāji bija Ņikita Pančenko un Emīls Kurzemnieks, kuri guva katrs pa septiņiem punktiem, bet vēl sešus precīzus metienus pievienoja Guntis Piļpuks.

Pirms diviem gadiem šī vecuma Slovākijas izlase startēja augstākās divīzijas čempionātā, neizcīnot nevienu uzvaru un ierindojoties pēdējā, 16., vietā. Tikmēr Latvija pirs diviem gadiem B divīzijā ar trim uzvarām piecās spēlēs ierindojās piektajā vietā. Latvijas izlases galvenais treneris Arnolds Straume Slovākiju nosauca kā vienu no šī turnīra favorītēm, taču uzsvēra, ka Latvija cīnīsies par uzvaru katrā spēlē.

Latvijai B apakšgrupā vēl būs jāmērojas spēkiem ar Turciju, ar kuru paredzēta nākamā spēle sestdien, 20. jūlijā, Gruziju un mājinieci Melnkalni.

Savukārt A apakšgrupā spēkosies Čehija, Austrija, Moldova, Nīderlande, Kosova un Bulgārija. Pēc grupu turnīra pa divām labākajām komandām iekļūs pusfinālā, bet pārējās komandas sacentīsies par zemākām pozīcijām.

Grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā, bet trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5.-8. vietu

Latvijas U-20 izlases sastāvs:

Uldis Jansons, Ņikita Pančenko, Ingus Kristiāns Jonuška, Emīls Kurzemnieks, Antons Šuleiko (visi - Dobeles "Tenax"), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Elvijs Kušners, Artūrs Meikšāns (visi – Ludzas "Latgols"), Uvis Strazdiņš ("Ogre"/"Miandum"), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-"Hertz"), Raivis Gorbunovs ("Šala", Slovākija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!