Šīs nedēļas sestdienā, 21. jūlijā, Ikšķiles novadā esošajā Dabas parkā "Ogres zilie kalni" notiks "Dateks.lv" Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā krosā (XCO). Sacensības, kurās piedalīsies visi labākie pašmāju kalnu riteņbraucēji, sāksies pulksten 10:30.

Turpinot tradīcijas, jūlija otrajā pusē lielākajā daļā Eiropas valstu notiek nacionālie čempionāti MTB XCO krosā. Dažāda vecuma un meistarības Latvijas kalnu riteņbraukšanas cienītāji uz valsts čempionātu, kas šogad nesīs kompānijas "Dateks.lv" vārdu, pulcēsies šīs nedēļas sestdienā. Pirmo reizi nozīmīgās sacensības notiks Ikšķiles novadā esošajā Dabas parkā "Zilie kalni". Latvijas Riteņbraukšanas federācija MTB XCO krosa čempionāta rīkošanas tiesības piešķīrusi saviem biedriem – "Briedis Bedrē brikšķināja", kas iepriekš rīkojuši MTB XCO krosa seriālu "Gruzis acī".

Sacensību rīkotāji izveidojuši 4,6 kilometru garu trasi ar dažāda garuma un stāvuma kāpumiem, kā arī nobraucieniem. Netrūks arī tramplīni un citi pārbaudījumi. Trasē sevi apliecināt varēs gan vadošie pašmāju kalnu riteņbraucēji, gan arī tie, kuri XCO krosa čempionātā startēs pirmo reizi.

Sacensību sākums gaidāms pulksten 10:30, kad distancē, kurai dots "Mežezers" vārds, dosies jauniešu puišu, zēnu, jauniešu meiteņu, kā arī Open meiteņu grupas grupu sportisti, veicot trīs, divus un vienu apli. Pulksten 11:30 "Baker Nutrion" distancē par Latvijas čempionāta godalgām sacentīsies visi licencētie amatieru sportisti un sportistes, kā arī elites un junioru dāmas. Elites un junioru dāmas, "Cycling for all", kā arī Master 1 - 2 grupu riteņbraucējus sagaida pieci apļi. Master 3, 4 apvienotās grupas dalībniekiem un amatieru sievietēm būs jāveic četri, bet Master 5 + grupas dalībniekiem trīs apļi.

Dienas centrālais starts gaidāms pulksten 13:30, kad cīņu par Latvijas čempiona titulu "Blackroll" distancē uzsāks elites un junioru grupu sportisti. Elites vīri veiks septiņus apļus, bet junioriem priekšā četru apļu gara distance. Savu dalību čempionātā apstiprinājuši abi Latvijas vadošie kalnu riteņbraucēji – Pasaules kausa posmā elites grupā astoto vietu izcīnījušais Arnis Pētersons, kā arī pērnā gada Pasaules kausa ieguvējs U23 vecuma grupā Mārtiņš Blūms, kuriem konkurenci centīsies sarūpēt Oskars Muižnieks ("Pulsaar") un citi vadošie pašmāju MTB riteņbraucēji.

Sacensības pulksten 15:20 noslēgs "Fazer" vārdā nosauktais Atvērtais starts dalībniekiem, kuri necīnīsies par Latvijas čempiona tituliem, bet vēlas ņemt dalību aizraujošās XCO krosa sacensībās, kurās ātrākie arī tiks pie vērtīgām balvām.

Sacensību reģistrācija noslēgsies ceturtdienas vakarā mājaslapā xco.lv. Licencētajiem sportistiem, reģistrējoties līdz noteiktajam termiņam, dalība ir bez maksas. Par maksu būs iespēja pieteikties arī sacensību dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!