Lietuvas čempionvienība Marijampoles "Sūduva" otrdien kļuva par pirmo šīs valsts klubu kopš 2012.gada, kas pārvarējis UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu.

"Sūduva" otrdien izbraukumā ar 0:1 (0:1) zaudēja slavenajam Kipras klubam Nikosijas APOEL, tomēr divu spēļu summā izcīnīja negaidītu uzvaru ar 3:2.

Vēl pirmajā mačā pirms nedēļas "Sūduva" savā laukumā triumfēja ar pārliecinošo 3:1, taču tik un tā APOEL atbildes spēlē bija labas iespējas iekļūt nākamajā kārtā. Lai to paveiktu, bija nepieciešams gūt tikai vēl vienus vārtus.

APOEL šajā mačā pa "Sūduva" vārtiem izpildīja 27 sitienus, kamēr lietuvieši vien četrus.

Šī ir pirmā reize kopš 2012.gada, kad kāds Lietuvas klubs pārvarējis UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtu. Toreiz tas izdevās Panevēžas "Ekranas", kas vēlāk trešajā kārtā kapitulēja pazīstamā Beļģijas kluba Briseles "Anderlecht" priekšā.

Savukārt APOEL vēl iepriekšējā sezonā spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, nespējot to pārvarēt. Tur gan pretī stājās tādi slaveni klubi kā Madrides "Real", Totenhemas "Hotspur" un Dortmundes "Borussia".

"Sūduva" pagājušajā sezonā palika soli no dalības UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, turklāt kvalifikācijā tika pieveikta Latvijas komanda "Liepāja".

Nākamajā kārtā "Sūduva" tiksies ar Serbijas klubu Belgradas "Crvena zvezda", kas ar lielām grūtībām divu spēļu summā ar 2:0 pārspēja Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaks". Jūrmalnieki turpinājumā spēkosies ar pundurvalstiņas Sanmarīno čempioni Montedžardīno "La Fiorita".

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā tikmēr apstājusies Igaunijas čempione Tallinas "Flora", kas atbildes mačā izbraukumā ar 1:3 (0:2) piekāpās Beerševas "Hapoel" no Izraēlas, divu maču summā ciešot pārliecinošu neveiksmi ar 2:7.

Līdz ar to "Flora" turpinās sezonu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, kur tiksies tieši ar saniknoto APOEL.

Tikmēr "Hapoel" jau divus gadus pēc kārtas spēlējusi UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Zīmīgs duelis otrdien norisinājās Velsā, kur vietējais Osvestrijas "The New Saints" ar 4:0 (3:0) pārspēja Maķedonijas komandu Tetovo "Škendija". Velsiešiem pietrūka pavisam nedaudz, lai brīnumaini atspēlētos, jo pirms nedēļas viņi izbraukumā cieta sakāvi ar 0:5.

Jau pirmajā puslaikā "The New Saints" bija panākuši 3:0, bet spēles atlikušajā daļā nokārtot negaidītu atspēlēšanos neizdevās.

Nākamo atlases kārtu sasniedzis arī pazīstamais Polijas klubs Varšavas "Legia", kas atbildes mačā otrdien ar 3:0 (1:0) uzvarēja Korkas "City" no Īrijas, divu spēļu summā triumfējot ar 4:0.

"Legia" sistēmā ir arī talantīgais Latvijas vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs, kurš ziemā ar šo komandu parakstīja līgumu līdz 2019.gada janvāra beigām.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmā kārta tiks noslēgta trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!