Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Dopinga skandālos iepītais Aleksandrs Zubkovs turpinās vadīt Krievijas Bobsleja federāciju (KBF), turklāt viņš saņēmis arī atbalstu no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidenta Ivo Feriani.

Zubkovs otrdien notikušajās KBF prezidenta vēlēšanās ieguva vairākuma atbalstu un turpinās vadīt organizāciju, kuru pārņēma 2016. gadā notikušajās ārkārtas vēlēšanās. Zubkova divi konkurenti otrdienas vēlēšanās bijušais Krievijas komandas galvenais treneris Oļegs Sokolovs un Krievijas Federācijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieks Anatolijs Pegovs pirmdien savas kandidatūras atsauca, vainojot Zubkovu un KBF vēlēšanu nelikumīgā rīkošanā.

Zubkova konkurenti, kā arī bijušais sportista stūmējs Aleksejs Vojevoda pirms vēlēšanām norādīja, ka Zubkovam saistībā ar Krievijas skandālu ir atņemtas olimpiskās medaļas un viņš ir saņēmis mūža diskvalifikāciju. Tāpat Zubkova oponenti norādījuši uz vairākām neizdarībām un nelikumībām organizācijas iekšienē, kuru dēļ vēlēšanas nevajadzētu rīkot.

Interesanti, ka pirms vēlēšanām Zubkovs saņēmis atbalstu no IBSF prezidenta Ivo Feriāni, turklāt Feriāni savā vēstulē apgalvo, ka Zubkovs ir cienījams cilvēks starptautiskajā bobslejā un viņā ieklausoties citu valstu bobsleja federācijas.

"IBSF vēlas apliecināt, ka KBF prezidents Aleksandrs Zubkovs pēdējos 24 mēnešos sevi ir pierādījis kā ļoti labs federācijas līderis. Lai gan šis laiks gan federācijai, gan viņam personīgi bija ļoti smags ne tikai finansiālā, bet arī politiskā ziņā, varu apliecināt, ka viņš bijis aktīvs un atvērts sadarbībai jebkurā jautājumā," teikts Feriāni vēstulē. "Viņš vislabākajā veidā pārstāvēja savu federāciju starptautiskā līmenī, viņu ciena un viņā ieklausās citi IBSF biedri."

Atgādinām, ka Zubkovs ir viens no daudzajiem sportistiem, kuri iekļauti lielākajā dopinga skandālā olimpisko spēļu vēsturē, kas sākās pēc Soču olimpiskajām spēlēm. Zubkovs savās mājās Sočos izcīnīja zelta medaļas gan divniekos, gan četriniekos, taču vēlāk Krievijas dopinga skandāla ietvaros viņam medaļas atņēma, kā arī piesprieda mūža diskvalifikāciju. Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) vēlāk Zubkova sodu atstāja spēkā, vienīgais mūža diskvalifikāciju aizstājot ar atstādināšanu no vienām ziemas olimpiskajām spēlēm (Phjončhanā).

Šī nav pirmā reize, kad IBSF nepauž kategorisku viedokli saistībā ar Krievijas dopinga skandālu un tajā iesaistītajām personām. Vēl pagājušajā nedēļā Latvijas skeletona dzīves vadītājs Dainis Dukurs pauda sašutumu par IBSF rīcību, Feriāni par savu padomnieku izvēloties Krievijas Bobsleja federācijas (KBF) ģenerālsekretāru Sergeju Parhomenko

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!