Foto: LETA

Latvijas skeletona izlases oficiālajā mājas lapā publicēta izlases treneru Daiņa Dukura un Ginta Dzērves atklātā vēstule Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidentam Ivo Feriāni par organizācijas vadības komplektēšanas principiem.

Kā zināms, IBSF kongresā notikušajās prezidenta vēlēšanās ar pārliecinošu balsu vairākumu uzvarēja Feriāni, šo posteni ieņemot uz trešo termiņu. Kā liecina KBF mājas lapā publicēts paziņojums, pēc kongresa Feriāni par savu padomnieku izvēlējies Krievijas Bobsleja federācijas (KBF) ģenerālsekretāru Sergeju Parhomenko, pret ko iebilst Latvijas skeletona vadība.

Citējam Latvijas skeletona izlases mājas lapā publicētās vēstules fragmentu:

"Mēs esam dziļā neizpratnē par IBSF prezidenta Ivo Feriāni izvēli nozīmēt KBF ģenerālsekretāru Sergeju Parhomenko par savu padomnieku.

Ņemot vērā augstāk minēto, gribētu saņemt paskaidrojumu par sekojošo:

– Kāpēc Feriāni kungs par savu padomnieku izvēlējies KBF locekli, kas bijis amatā skandalozās Krievijas dopinga apsūdzības laikā;

– Ko nozīmē KBF paziņojumā apgalvotais, ka Feriāni kungs "augstu novērtē Parhomenko darbu aizvadītajā olimpiskajā ciklā"

– Ko nozīmē izteikums "tādējādi Krievija iegūs jaunus ietekmes instrumentus" KBF paziņojumā;

– Kāpēc IBSF joprojām pieļauj situāciju, ka vienu no tās biedriem vada no sporta diskvalificēta persona."

Kā zināms, KBF prezidents Aleksandrs Zubkovs ir saņēmis mūža olimpisko diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumiem 2014. gada Soču olimpisko spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!