Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns bija ļoti priecīgs par pagarināto līgumu ar Sanantonio "Spurs", un viņš solīja, ka darīs visu iespējamo, lai palīdzētu komandai uzvarēt.

Jau vēstīts, ka Dāvis Bertāns noslēdzis divu gadu līgumu ar "Spurs" komandu, un šajā laikā viņa alga būs 14,5 miljoni dolāru (12,4 miljoni eiro).

"Esmu priecīgs, ka palikšu Sanantonio vēl vismaz divus gadus. Paldies "Spurs" komandai, ka man tic, un es apsolu, ka atdošu savu sirdi un dvēseli, lai palīdzētu šai komandai uzvarēt. Nespēju sagaidīt jauno sezonu," savā sociālā tīkla "Instagram" profilā rakstīja Bertāns.

"Protams, paldies arī manai ģimenei un draugiem, kuri palīdzēja šo gadu laiku. Īpašs paldies arī manam aģentam Artūram Kalnītim, kurš bijis ar mani kopš es parakstīju savu pirmo līgumu Ļubļanā," pateicības izteica basketbolists.

Sagaidāms, ka Sanantonio komandā Bertānam nākamajā sezonā varētu būt lielāka loma, jo kluba līderis Kavai Lenards paziņojis, ka vēlas pamest komandu, bet Kails Andersons saņēma piedāvājumu no Sakramento "Kings", un "Spurs" nolēma necīnīties par šo spēlētāju.

Aizvadītajā sezonā Bertāna alga bija 1,3 miljoni dolāru. Bertāns pagājušajā sezonā 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, bet izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos izceļoties ar 3,4 punktiem. Kopumā Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadījis 144 spēles, kurās vidēji iemetis 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā vidēji 2,9 punkti.

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011. gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers", kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Spurs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!