Foto: cev.lu
Latvijas vīriešu volejbola izlase piektdien, 15. jūnijā, Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē piedzīvoja zaudējumu Eiropas sudraba līgas pusfinālā, ar 0-3 (18:25, 22:25, 15:25) piekāpjoties Baltkrievijas valstsvienībai.

Latvijas volejbola izlasei tā bija pirmā neveiksme septiņos mačos jaunā galvenā trenera Avo Kēla vadībā. Latvijas volejbolisti iepriekšējos sešos mačos pretiniekiem bija atdevuši tikai trīs setus, bet tagad piedzīvoja neveiksmi trīs setos.

Tagad spēlē par trešo vietu sestdien Latvijas izlase tiksies ar mājinieci Maķedoniju, kas otrā pusfinālā izlaida pārsvaru un ar 2-3 (25:21, 25:22, 22:25, 20:25, 9:15) zaudēja Horvātijai. Portāls "Delfi" sestdien, 16. jūnijā, pulksten 17:00 piedāvās spēles par trešo vietu video tiešraidi.

Latvija neveiksmīgi iesāka maču, jau pēc pirmajām izspēlēm nonākot zaudētājos. Latvijas uzbrukumi bieži iesprūda baltkrievu blokos, kas ļāva pretiniekiem iegūt 4-5 punktu pārsvaru. Pēc brīža baltkrievi ieguva pat +8, bet tad Latvija uzlaboja uzbrukumu, sekmīgi mačā, nākot uz maiņu, iesaistījās diagonāles spēlētājs Reinis Pekmans, un Latvija samazināja starpību līdz 18:22. Seta izskaņā gan neizdevās saasināt cīņu, ļaujot pretiniekiem uzvarēt ar 25:18.

Otrais sets ritēja pēc līdzīga, Latvijai nelabvēlīga plāna. Lai gan sākumā Latvija no 0:2 panāca 2:2, turpinājumā Baltkrievija ieguva 2-3 punktu pārsvaru. Baltkrievija lēnām palielināja savu pārsvaru, panākot arī 23:18. Tad Latvija ar veiksmīgiem blokiem pietuvojās līdz 22:23. Baltkrievija ar spēcīgu uzbrukumu ieguva setbumbu, bet tad serves uzņemšanā kļūdījās Romāns Saušs, kas deva baltkrieviem uzvaru otrajā setā.

Trešajā setā ilgi ritēja līdzīga cīņa, pāris reizes Latvija bija vadībā un varēja iegūt arī divu punktu pārsvaru, ko neizmantoja. Vēl seta vidū rezultāts bija līdzīgs 14:14, bet tad apstājās Latvijas uzbrukums un komanda zaudēja septiņus punktus pēc kārtas. Tas bija savdabīgs "nokdauns", no kā Latvijas volejbolisti neatguvās, kapitulējot visā mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!