Foto: AFP/Scanpix

Olimpiskais čempions 1500 m distancē Asbels Kiprops līdzekļu trūkuma nolēmis necīnīties ar IAAF par savas nevainības pierādīšanu, ziņo ārzemju mediji.

Pagājušā gada novembrī trīskārtējā pasaules čempiona analīzēs tika atrasts aizliegtais preparāts eritropojetīns jeb EPO.

28 gadus vecais vieglatlēts sociālajos tīklos uzstāja uz savu nevainību, taču atzinis, ka viņam neesot tik daudz naudas, lai tiesā ar IAAF cīnītos par savu nevainību.

"Es ļaušu lietām ritēt savu gaitu, nevis tāpēc, ka būtu lietojis dopingu, bet tāpēc, ka atbalstu antidopinga kampaņu," savā "Facebook" kontā ierakstījis Kiprops. "Man nav tik daudz naudas, lai iesāktu tiesvedību un noalgot attiecīgā līmeņa speciālistus, kas dotu savu vērtējumu par manām analīzēm un iemeslu, kāpēc tajās atrast EPO. Es esmu finansiāli vājš, lai izaicinātu manus apsūdzētajus, IAAF, kuru labā es esmu vienmēr smagi strādājis. Mana bagātība ir taisnība un godīgums, taču tam, izskatās, nav nekādas vērtības."

"Athletics Integritu Unit" (AIU), kas uzrauga visas ar antidopingu saistītās lietas vieglatlētikā, Kiprops apgalvojis, ka dopinga pārbaudītāji pieprasījuši no viņa naudu, un kad sportists atteicies to maksāt pilnā apmērā, dopinga analīzes "kļuvušas pozitīvas". Šos apgalvojumus AIU noraidījuši.

Olimpiskā čempiona titulu Kiprops ieguva pēc tam, kad par dopinga pārkāpumiem uzvara 1500 m distancē 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs tika atņemta Bahreinas vieglatlētam Rašidam Ramzijam.

Asbels Kiprops ir 2011., 2013. un 2015. gada pasaules čempions šajā distancē un viņam pieder piektais visu laiku labākais rezultāts 1500 m skrējienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!