Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns trešdien guva astoņus punktus, palīdzot Milānas "EA7 Emporio Armani" vienībai nonākt uzvaras attālumā no Itālijas A sērijas čempionu titula duelī pret cita latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Trento "Dolomiti Energia" komandu.

Milānas komanda trešdien savā laukumā sīvā cīņā svinēja panākumu ar rezultātu 91:90 (31:22, 17:28, 23:16, 20:24), sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar rezultātu 3-2.

Sērijas sestā spēle piektdien notiks Trento komandas laukumā.

Spēle bija ļoti saspringta "EA7 Emporio Armani" komandai uzvaru nodrošinot vien 15 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad divus soda metienus realizēja Kērtiss Džerelss.

Bertāns spēlēja 15 minūtes, kuru laikā realizēja vienīgo tālmetienu un piecus no pieciem "sodiņiem", taču aizmeta garām vienīgo divpunktnieku. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja četrus pretinieku pārkāpumus, kas viņam deva astoņus efektivitātes rādītāja punktus.

Tikmēr Siliņš spēlēja 18 minūtes un izcēlās ar sešiem punktiem, trāpot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no četriem trejačiem, kā arī realizējot vienīgo soda metienu. Latvietis izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja vienu pārkāpumu, tiekot pie diviem efektivitātes punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākie bija lietuvieši Artūrs Gudaitis un Mindaugs Kuzminsks, kuri guva pa 19 punktiem katrs, kamēr "Dolomiti Energia" komandā 27 punktus sameta Ševons Šīldss.

Šajā spēlē abas komandas rādīja nestabilu sniegumu, jo pēc pirmās ceturtdaļas mājiniekiem bija deviņu punktu pārsvars, bet jau pēc puslaika viņi zaudēja ar 48:50. Otrā puslaika sākumā milānieši atkal ieguva vadību, tomēr beigas bija ļoti saspringtas. Gudaitis pirms pēdējās minūtes panāca 87:84 mājinieku labā, tomēr "Dolomiti Energia" pēc Šīlda tālmetiena pusminūti pirms beigām bija jau priekšā ar 90:89. Tam sekoja divi precīzi Džerelsa soda metieni, beigās viesiem kļūdoties.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajos divos mačos savā laukumā uzvarēja "EA7 Emporio Armani", gūstot panākumus ar 98:85 un 90:80, bet nākamajās divās spēlēs Trento komanda mājās bija pārāka ar 72:65 un 77:74.

Jau ziņots, ka pirms tam ceturtdaļfinālā "EA7 Emporio Armani" ar 3-0 apspēlēja Kantu "Red October", bet "Dolomiti Energia" ar 3-1 uzveica Avelīno "Sidigas"

Savukārt pusfinālā Milānas klubs ar 3-1 pārspēja Brešas "Germani Basket" vienību, kamēr Trento komandas basketbolisti ar 3-1 uzveica pagājušās sezonas čempioni Venēcijas "Umana Reyer".

Pērn Itālijas čempionāta finālā Trento komanda sērijā ar 2-4 zaudēja "Umana Reyer" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!