Foto: F64

Panākta principiāla vienošanās par apvienotās Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola līgas izveidi, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Runas par vienotas vīriešu basketbola līgas izveidi klīst jau kādu laiku, bet šobrīd Latvijas un Igaunijas puses panākušas principiālu vienošanos. Tagad nolemts turpināt intensīvu darbu pie dažādu praktisku jautājumu risināšanas, piemēram, leģionāru limita un izspēles kārtības.

Kā norādīja Voins, sagaidāms, ka turnīrā piedalīsies kopumā 16 komandas - pa astoņām no Latvijas un Igaunijas. Pagaidām izspēles kārtība vēl ir projekta stadijā, tomēr pagaidām iecerētais paredz, ka regulārajā čempionātā tiks aizvadīti divi apļi, katrai vienībai aizvadot 30 mačus, bet izslēgšanas sacensībās iekļūs astoņas labākās.

Līdzīgi kā apvienotajā Latvijas un Igaunijas sieviešu līgā arī vīriešu turnīrā, visticamāk, ar "Final Four" palīdzību tiks noteikts čempions, bet pēc tam norisināsies atsevišķas izslēgšanas sacensības katrā valstī, ņemot vērā regulārā čempionāta rezultātus.

Paredzēts, ka jaunajā sezonā augstākajā līmenī startēs arī Liepājas komanda, kuras pilsētā notikusi basketbola reforma. Voins sacīja, ka pašlaik notiek aktīvs darbs pie tā, lai arī Liepājas klubs iesaistītos apvienotā čempionāta norisē.

Tā kā pašlaik vēl noris aktīvs darbs starp Latviju un Igauniju, Voins norādīja, ka skaidrāka situācija ap apvienoto čempionātu būs jūnija beigās.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!