Vašingtonas "Capitals" komanda trešdien izcīnīja uzvaru Stenlija kausa izcīņas fināla otrajā spēlē Lasvegasā un izlīdzināja rezultātu sērijā.

Vašingtonas klubs uzvarēja ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0).

Divi no trim spēles periodiem noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, izšķirošie notikumi risinājās otrajā trešdaļā, kurā "Capitals" izdevās panākt un pēc tam trešajā periodā nosargāt iegūto vienu vārtu pārsvaru.

Pirmie spēles rezultātu atklāja mājinieki, Džeimsam Nīlam gūstot pirmos vārtus "Golden Knights" labā pirmā perioda vidū. Divarpus minūtes pirms trešdaļas beigām Larss Ellers rezultātu izlīdzināja — 1:1.

Otrās trešdaļas vidū ar Aleksandra Ovečkina un Brūksa Orpika pūlēm "Capitals" bija izvirzījušies vadībā ar 3:1, bet perioda beigās Šī Teodors viesu pārsvaru samazināja līdz vieniem vārtiem — 3:2.

Izlīdzināt rezultātu Lasvegasas komandai neizdevās, un uz Vašingtonu komandas dosies ar neizšķirtu rezultātu sērijā, 1-1.

Pagaidām nav zināms, vai nākamajās finālsērijas spēlēs Vašingtonas "Capitals" varēs palīdzēt viens no vadošajiem spēlētājiem Jevgeņijs Kuzņecovs, kurš šajā mačā pirmajā periodā guva traumu un laukumā vairs neatgriezās. "Kuzņecovs bija mūsu labākais spēlētājs "play-off". Trauma — tas ir ļoti slikti. Redzēsim, kas būs tālāk," NHL mājas lapā par kolēģa savainojumu izsakās uzbrucējs Niklass Bekstrēms.

"Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins gan uzskata, ka viņa tautietis vēl varēs palīdzēt komandai šajā sērijā. "Domāju, ar Kuzņecovu viss būs kārtībā," izteicies Ovečkins.

Jevgeņijs Kuzņecovs šīs sezonas Stenlija kausa izcīņā sakrājis 25 (11+14) rezultativitātes punktus, kas ir jauns kluba rekords. Šī bija pirmā spēle kopš 3. maija, kad krievu uzbrucējam neizdevās gūt vārtus vai atdot rezultatīvu piespēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!