Foto: cev.lu
Latvijas izlases volejbolisti Edvarts Buivids un Edvīns Skrūders pēc uzvaras izbraukuma spēlē neslēpa, ka komandas sniegums nav bijis tas labākais.

Ziņots, ka Latvijas valstsvienība trešdien, 30. maijā, savā ceturtajā spēlē Eiropas sudraba līgā ar 3-0 (25:21, 25:9, 25:20) uzvarēja priekšsacīkšu A grupas pastarīti Kosovu. Mājinieki gan pirmo reizi šajā turnīrā kādā no setiem spēja sasniegt 20 punktu robežu, turklāt tas notika divos setos.

Latvijas volejbolisti mačā pieļāva 16 kļūdas servēs, kā arī pēc vairākām uzbrukuma kļūmēm deva iespēju pretiniekiem tikt pie viegliem punktiem.

"Paši redzējāt, ka viegli negāja. Laikam jau morāli grūtāk "uzvilkties", kad ir tāds pretinieks, lai ko arī teiktu treneris. Pašiem bija grūtāk saņemties. Tas nav nekāds attaisnojums. Tas tikai parāda, ka mums ir ko pielikt savā sniegumā. Varam spēlēt un to arī mēģināsim darīt," pēc spēles Prištinā portālam "Delfi" sacīja Latvijas izlases mača rezultatīvākais volejbolists Buivids, kurš guva 14 punktus.

Buivids pieļāva, ka komandu "iemidzinājusi" vieglā uzvara pirms tam Daugavpilī, tomēr norādīja, ka izdevies uzvarēt un tas šobrīd ir galvenais. "Pirmajā setā neservējām savu servi, tāpēc bija līdzīgāka spēle, nevarējām izsist viņu sniegumu ar servēm. Līdz ar to pašiem grūtāk gāja."

"Pirms spēles Maķedonijā (3. jūnijā Skopjē) vajadzētu būt lielākai stabilitātei servēs un kopējā spēlē. Jāizslēdz neuzmanības kļūdas. Treniņos un nākamajās spēlēs nevarēsim vairs atslābt. Kas mazāk kļūdīsies, tas labāk nospēlēs," uzskata Buivids.

Arī 20 gadus vecais Skrūders atzīst, ka lielas sajūsmas par uzvaru nav. "Vairāku spēlētāju acīs nebija baigais prieks par uzvaru. Nospēlējām ja ne ļoti slikti, tad slikti."

Saspēles vadītājs, kurš nomainīja Latvijas izlases vienu no līderiem Denisu Petrovu, uzskata, ka nav sanācis noskaņoties pirms spēles. Tāpat saspēles vadītājs ne visai komfortabli juties sporta zālē un arī apgaismojums brīžiem traucējis. "Bet šaubos, ka tas bija svarīgākais, kādēļ kaut kas neizdevās. Grūti spēlēt pret šāda līmeņa komandām, bet kaut kā jācenšas noskaņoties."

Skrūders domā, ka tuvākajās dienās komandai vairāk "vajag sakārtot galvas". "Man pašam personīgi tas ir svarīgi, jo cikls ir garš un vajag kaut kā atpūsties – ne fiziski, bet morāli. Treniņu procesā jau neko nemainīsim, tikai jāsaņemas. Vajag uzvarēt atlikušās divas spēles (pret Maķedoniju un Austriju). Ja nerādīsim savu labāko sniegumu, tad būs grūti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!