Foto: DELFI
Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls pēc komandas uzvaras Kosovā nebija pārāk priecīgs un viņa sejā vairāk varēja redzēt raizes. Komanda neparādīja gaidīto, tomēr gūta uzvara trīs setos, norāda igauņu treneris.

Ziņots, ka Latvijas valstsvienība trešdien, 30. maijā, savā ceturtajā spēlē Eiropas sudraba līgā ar 3-0 (25:21, 25:9, 25:20) uzvarēja priekšsacīkšu A grupas pastarīti Kosovu. Mājinieki gan pirmo reizi šajā turnīrā kādā no setiem spēja sasniegt 20 punktu robežu, turklāt tas notika divos setos.

"Priecīgs, ka nezaudējām nevienu setu, bet ne visai apmierināts ar pirmo un trešo setu. Saprotu ka pretinieks nav tāda līmeņa, kā mēs, tomēr gribējās redzēt labāku spēles "bildi" un fizisko gatavību. Pie šīm lietām tuvākajās dienās būs jāpiestrādā," sacīja Kēls, kurš uzskata, ka ar spēlētāju noskaņošanos mačam pret pastarīti bijis viss kārtībā.

Latvijas volejbolisti mačā pieļāva 16 kļūdas servēs, kamēr pretinieki – tikai četras. Kēls norāda, ka pirmajā un trešajā setā vēlējies redzēt draudīgākas serves, kas uzreiz dotu handikapu rezultātā. Pēc trenera domām, šīs ir viens no spēles elementiem, kas jāuzlabo lūdz augustā gaidāmajām Eiropas čempionāta atlases spēlēm.

Latvijas izlase spēli pret Kosovu sāka šobrīd labākajā sastāvā, bet otrā seta izskaņā un trešajā setā Kēls ļāva laukumā doties visiem pieteiktajiem volejbolistiem. Kēls norāda, ka joprojām meklē optimālo saikni starp spēlētājiem un visiem volejbolistiem ir iespēja sevi apliecināt.

Tagad ceturtdien Latvijas izlase no Prištinas pārcelsies uz 80 kilometru tālo Skopji, kur svētdien tiksies ar Maķedoniju. Interesanti, ka Latvijas izlase uz spēli Maķedonijā ieradīsies ātrāk nekā mājinieki, kuri vēl trešdienas vakarā aizvada spēli Austrijā.

"Pēc pārcelšanās uz Skopji mums vakarā būs viens treniņš, bet piektdien būs divi treniņi – rīta pusē būs fiziskais, bet vakarā būs atkal sporta zālē ar bumbām," tuvāko dienu plānu ieskicē Kēls. "Zinu, ka maķedoniešiem (salīdzinot ar pirmo spēli pret Latviju) būs cits cēlājs un tur darbosies pavisam citas spēlētāju saiknes. Bet es jau mūsu statistiķim pieprasīju pasekot līdzi spēlei ar Austriju, salīdzināsim un pētīsim, kā tas ietekmējis viņu spēli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!