Foto: cev.lu
Latvijas vīriešu volejbola izlase trešdien, 30. maijā, Prštinā sāks Eiropas sudraba līgas priekšsacīkšu A grupas otro apli, viesos tiekoties ar Kosovu. Vēl pēc četrām dienām Avo Kēla vadītie volejbolisti netālu esošajā Skopjē veiksmīga iznākuma gadījumā varēs nodrošināt sev vietu Eiropas sudraba līgas finālčetriniekā.

Latvijas volejbolistiem Prištinā būs jau ceturtā spēle Eiropas sudraba līgā. Latvijas un Kosovas volejbola izlašu spēle Prištinā trešdien, 30. maijā, sāksies diezgan agri pēc vietējā laika – jau pulksten 17:00 (18:00 pēc Latvijas laika). Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju un Kosovas Volejbola federāciju ir plānojis šīs spēles video tiešraidi.

Latvijas volejbolisti, uzvarot abas spēles, praktiski jau varēs sev kārtot biļetes atkal uz Skopji, kur notiks finālturnīrs. Lai gan Kēls, stājoties amatā, neslēpa, ka galvenās sacensības būs augustā, kad sāksies Eiropas čempionāta atlase, veiksmīga spēle Eiropas sudraba līgā uzlabos spēlētāju un visas izlases pašapziņu.

Tiesa, ne Kēls, ne volejbolisti šobrīd neko nerēķina un nedomā par Eiropas sudraba līgas finālturnīru, bet gan par spēlēm Prištinā un Skopjē. "Neaizmirsīsim par Maķedoniju, viņiem tagad ir cita saspēle, spēlē pret Austriju viņi jau bija labāki (nekā pret Latviju), un tikai nedaudz pietrūka, lai būtu piektais sets (Maķedonija zaudēja Austrijai ar 1-3). Bet esam vēl tikai pusi turnīra aizvadījuši. Var būt, ka mums ne tikai katrs sets, bet katrs punkts būs svarīgs, tāpēc ir jāspēlē ar atbildību," saka Kēls.

Pirms dažām dienām abu Latvijas un Kosovas spēlēs Daugavpilī mājinieki spilgti apliecināja favorītu statusu šajā duelī, uzvarot trijos setos un pretiniekiem atdodot 34 punktus. Kēls šajā spēlē praktiski izmantoja rezervistus, kuriem ir jācīnās par vietu komandas sastāvā pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas. Tomēr spēlē Kosovā laukumā varētu atkal doties potenciāli labākie Latvijas volejbolisti, lai pirms spēles Maķedonijā nepazustu sadarbība.

Tieši spēli Maķedonijā par svarīgāko uzsver Kēls. "Ja mēs Maķedonijā paņemam trīs punktus (uzvara trīs vai četros setos), tad jau praktiski esam finālčetriniekā. Ja nē, tad viss izšķirsies mūsu spēlē Jelgavā pret Austriju 6. jūnijā. Bet negribētos visu atlikt uz pēdējo spēli."

"Optimisms nezūd, treniņos joprojām ir augsta līmeņa un intensitātes darbs, kas priecē. Visam jābūt labi," uzskata Kēls.

Latvijas un Kosovas spēle Prištinā risināsies Jaunatnes un sporta arēnas mazajā zālē, uz kuru volejbolistiem ceļš bija jāmēro pa lielveikala ejām.

"Šāds atgadījums man personiski ir pirmo reizi, kad uz ģērbtuvēm jāiet caur lielveikalu. Mazliet amizanti, bet ir labi," saka Latvijas izlases libero spēlētājs Ingars Ivanovs.

Latvija ar trīs drošām uzvarām ir stabilā vadībā Eiropas sudraba līgas A grupā, tomēr veiksmes pašu sportistus nav iemidzinājušas. "Mēs esam atbraukuši, lai rādītu labāko sniegumu. Turpināsim strādāt, jo priekšā ir divas svarīgas spēles pret Maķedoniju un Austriju. Nedrīkst spēlēt ar pusspēku, jo bieži vien ir tā – ja spēlē ar pusspēku, nu tā "traļi vaļi", tad notiek nevajadzīgas traumas un problēmas," piebilst Ivanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!